Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

”Bara en riktig och exakt diagnos av symptomen möjliggör effektiva åtgärder mot antisemitismen i Malmös skolor”, skriver ambassadören Ilan Ben-Dov. Foto: Janerik Henriksson/TT

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet som utmärker vissa kretsar inom den svenska vänstern måste synliggöras. Det skriver Israels Sverigeambassadör Ilan Ben-Dov i Expressen.

Han efterlyser en policy av nolltolerans mot antisemitism i Malmös skolor.

Nyheter · Publicerad 09:00, 13 maj 2021

Ilan Ben-Dovs debattartikel i Expressen är en kommentar till en rapport om antisemitism i Malmös skolor, vilken Världen idag skrev om tidigare i år.

”Bara en riktig och exakt diagnos av symptomen möjliggör effektiva åtgärder mot antisemitismen i Malmös skolor”, skriver ambassadören.

Han påpekar att rapporten visar att både importerat hat från Mellanöstern och den Israelfientlighet som utmärker vissa kretsar inom den svenska vänstern är bakomliggande orsaker till antisemitismen.

”Man kan inte längre bortse från det faktum att det inom vissa specifika miljöer inom den svenska vänstern sedan många år pågår en våldsam, gränslös hets mot Israel – en kampanj som innefattar demonisering och delegitimisering av staten Israel”, skriver han.

Problemen måste, enligt Ilan Ben-Dov, hanteras på regeringsnivå.

”Det är genom att bygga broar mellan svenskar och israeler med hjälp av ungdoms-, student- och kulturutbyten liksom affärs- och forskningskontakter som vi kan bekämpa okunnighet och fördomar”, skriver han.

Ilan Ben-Dov menar vidare att skolorna måste börja med att införa nolltolerans mot antisemitism.

”Rapporten målar upp en bild av ett akut och mycket allvarligt läge men det verkar ändå inte finnas någon verklig känsla av brådska”, skriver han.

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10