Nyheter

Israel skickar medicinsk hjälp till Filippinerna

Roy Cagbian står med sina döttrar, Shandev, 7 månader Ashley, tre år, framför deras förstörda hem i Tacloban i centrala Filippinerna.

Israels största hjälporganisation sände på lördagen sju läkare till katastrofdrabbade Filippinerna och på söndag åkte såväl medicinsk personal som experter på eftersök och räddning från den israeliska armén (IDF) till landet.

Ledaren för organisationen IsraAid, Shahar Zahavi, säger att det är svårt att få översikt av katastrofen, som många liknar vid tsunamin som drabbade Indiska Oceanen 2004 då mellan 230 000 och 280 000 personer dog i fjorton länder.
– Först måste vi skaffa oss en översikt över katastrofens skadeomfattning. Det finns ingen medicinsk hjälp att få, så vårt första mål är att ge sådan hjälp, säger Zahavi till Jerusalem Post.
På söndagkvällen sände Israel ett team på sex personer till Filippinerna som experter inom eftersök, räddning och vård. Fyra av arbetarna kommer från civilförsvaret och två från utrikesdepartementet och de ska utvärdera behoven på marken innan Israel skickar en större delegation till landet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS