Nyheter

Israel satsar på nya proteinkällor – vill trygga försörjning

I framtiden väntas människan äta mycket mer odlat kött, istället för kött från slaktade djur. Enligt banken Barclays kan köttersättningar utgöra 10 procent av den totala köttmarknaden i världen år 2030. Foto: Francois Lenoir/Reuters/TT
Foto: Matthew Mead/AP/TT

Israels ministerier för jordbruk, innovation samt vetenskap och teknik öronmärker motsvarande en miljon US-dollar för forskning kring ny matteknologi och alternativa proteinkällor. Man räknar med att en stark livsmedelsteknisk industri ska kunna trygga landets livsmedelsförsörjning i framtiden.

Publicerad Uppdaterad

Totalt satsar israeliska staten 4 miljoner shekels, motsvarande över en miljon US-dollar, på ett nytt akademiskt bidragsprogram som ska stödja forskningsprojekt som rör ny matteknologi, särskilt inom sektorn alternativa proteinkällor. Det rapporterar The Times of Israel.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS