Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Hatari från Island under Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Isländsk ESC-provokation skapar kritik

Nyheter · Publicerad 11:55, 22 maj 2019

Det isländska bandet Hatari, som deltog i Eurovision, hade flera gånger blivit varnade för att utföra politiska provokationer i samband med sångtävlingen. Men de förmådde inte avstå från att visa sitt förakt för Israel.

Efter ett guidat besök i den del av Hebron som kontrolleras av det palestinska självstyret (PA), drog de till med den kända PA-propagandan om apartheid. Att de visade upp den palestinska flaggan under Eurovision-omröstningen, och på samma gång gjorde segertecknet, framkallade burop, men ignorerades mest av israelerna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...