Nyheter

"Inte förankrat i den kristdemokratiska rörelsen"

Torsten Larsson, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Dalarna.

Kristdemokraternas partistyrelse har inte varit tydliga med sina förändringar i principprogrammet. Det menar ombud som Världen idag har varit i kontakt med.– Jag har gott hopp om att det finns stöd för den linje som vi har, att slå vakt om de tidigare skrivningarna, säger Torsten Larsson, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Dalarna.

Rikstingsombud och andra kristdemokratiska företrädare som Världen idag har varit i kontakt med är förvånade över de förändringar som kommit till i partistyrelsens slutgiltiga förslag till reviderat principprogram.
Kritiken är dubbel, dels mot att man gjort tydliga ideologiska förändringar men också att man inte har varit tydlig med förändringarna gentemot ombuden.
Torsten Larsson är distriktsordförande i Dalarna och ombud till rikstinget som hålls i Västerås i oktober. Han menar att det är olyckligt att ändringarna inte är tydliga.
– I det första förslaget som gick ut från arbetsgruppen så hade man kvar de ursprungliga skrivningarna så man kunde se vilka justeringar som gjorts. Sen har partistyrelsen (PS) arbetat med arbetsgruppens förslag i botten och gjort ett förslag som blir PS förslag. När det sedan går ut till ombuden så är det i löpande text, utan att man har markerat ändringarna, berättar Torsten Larsson för Världen idag och menar att det kan vara förrädiskt.
– Ta skrivningen om adoption, så hade ju arbetsgruppen föreslagit att den skulle vara kvar, men där har PS strukit den och det syns inte, såvida man inte är oerhört engagerad och jämför versioner. Det är nog ytterst få som gör så, säger Larsson.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS