Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Inledde avgångstal med kyrkovalsutspel

När Stefan Löfven inledde talet där han meddelade sin avgång valde han att lyfta fram kyrkovalet. Kyrkan ska vara en aktör för ”solidaritet” sade han och varnade för att ”högerkrafter” försöker utnyttja kyrkan.

”Ungefär som Socialdemokraterna vill använda kyrkan som plattform?”, frågar sig nomineringsgruppen Frimodig kyrka.

Nyheter · Publicerad 11:54, 23 aug 2021

Uttalandet om kyrkovalet i början av talet hamnade, minst sagt, i skuggan av beskedet om S-ledarens avgång. Men Stefan Löfven manade medlemmar att rösta i kyrkovalet i september och hävdade att kyrkans primära uppgift ska vara att verka för alla människors lika värde.

Han menade även att ”högerextrema” och ”högerkrafter” försöker använda kyrkan som plattform. Utspelet fick bland andra nomineringsgruppen Frimodig kyrka att reagera.

”Löfven inledde sitt avgångstal med att inför kyrkovalet varna för högerextrema som vill utnyttja Svenska kyrkan som plattform. Ungefär som Socialdemokraterna vill använda kyrkan som plattform?”, frågar man sig retoriskt på Twitter.

Socialdemokraterna är ett av tre riksdagspartier som fortfarande engagerar sig i kyrkopolitiken, de andra två är Centerpartiet och Sverigedemokraterna.

Stefan Löfvens fru Ulla Löfven är kyrkopolitiker och sitter i kyrkomötet för S.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00