Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Inledde avgångstal med kyrkovalsutspel

När Stefan Löfven inledde talet där han meddelade sin avgång valde han att lyfta fram kyrkovalet. Kyrkan ska vara en aktör för ”solidaritet” sade han och varnade för att ”högerkrafter” försöker utnyttja kyrkan.

”Ungefär som Socialdemokraterna vill använda kyrkan som plattform?”, frågar sig nomineringsgruppen Frimodig kyrka.

Nyheter · Publicerad 11:54, 23 aug 2021

Uttalandet om kyrkovalet i början av talet hamnade, minst sagt, i skuggan av beskedet om S-ledarens avgång. Men Stefan Löfven manade medlemmar att rösta i kyrkovalet i september och hävdade att kyrkans primära uppgift ska vara att verka för alla människors lika värde.

Han menade även att ”högerextrema” och ”högerkrafter” försöker använda kyrkan som plattform. Utspelet fick bland andra nomineringsgruppen Frimodig kyrka att reagera.

”Löfven inledde sitt avgångstal med att inför kyrkovalet varna för högerextrema som vill utnyttja Svenska kyrkan som plattform. Ungefär som Socialdemokraterna vill använda kyrkan som plattform?”, frågar man sig retoriskt på Twitter.

Socialdemokraterna är ett av tre riksdagspartier som fortfarande engagerar sig i kyrkopolitiken, de andra två är Centerpartiet och Sverigedemokraterna.

Stefan Löfvens fru Ulla Löfven är kyrkopolitiker och sitter i kyrkomötet för S.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Ny namninsamling för att grundlagsskydda ofödda barn

Abort. Den nedstängda namninsamlingen för att grundlagsskydda ofödda barn har startats upp igen, men på en... torsdag 30/3 18:00

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00