Nyheter

Ingemar Olsson vill leda Gemensam framtid

Sångarevangelisten Ingemar Olsson vill gärna vara med och leda det nya samfundet Gemensam framtid.

Sångaren och musikern Ingemar Olsson ställer upp i valet till ledare för det nya samfundet Gemensam framtid.Att bejaka olikheterna och stötta det lokala arbetet, menar Ingemar är det viktigaste.

Strax innan tiden för nomineringar till valet av ledare för Gemensam framtid gick ut, anmälde sångaren Ingemar Olsson sitt intresse.
Efter att i fyrtio år rest runt i landets kyrkor och introducerat klassiker som "Du vet väl om att du är värdefull", "Sköna människor" och musikalen "Pappa", vill han alltså nu bli samfundsledare.
– Ibland får man tankar som man inte kommer undan och då börjar man fundera, "var kommer den här tanken ifrån?".
Jag har känt ett väldigt lugn i detta, säger han till Världen idag.
Bakgrunden till hans beslut, menar Ingemar Olsson, är den funktion han har haft i väldigt många år, där han har rört sig mycket ute bland församlingar och sett hur man jobbar lokalt.
– Att det nu är tre olika samfund som går samman har gjort att det stämmer för mig, eftersom jag har rört mig i alla sammanhang.
Det är ett posititvt tecken utåt, menar han.
– Vi har Kristus gemensamt och det räcker. Vi har olika dopsyn, ämbetssyn och många andra olikheter, men när det är sagt har jag också upptäckt att vi är väldigt lika oberoende av etiketter, säger han.
Att såväl människor som församlingar har olika karaktär och uttryckssätt tycker Ingemar egentligen inte borde förhindra att alla samfund gick samman under ett paraply.
– Men ... "man måste ju inte bo i samma hus för att man är en familj. Vilken kö det skulle bli till toaletten", citerar Ingemar Olsson med ett leende ur musikalen "Pappa".
– Vi människor är olika och ändå älskade. Det ska vi tala om för världen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS