Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Inga hårdhandskar mot palestinsk antisemitism

Förföljelsen av judar inför andra världskriget ”är perioden då den sionistiska rörelsen betalade priset för sina konspirationer och sin ondska”, sades i palestinsk officiell tv nyligen.

Utrikesminister Ann Linde tycker dock inte att den palestinska ledningen överlag odlar antisemitiska föreställningar. Det framkom under en bitvis hård interpellationsdebatt i riksdagen i tisdags.

Nyheter · Publicerad 10:00, 27 feb 2021

Lars Adaktusson (KD) ville veta om regeringen kunde tänka sig att vidta åtgärder för att stoppa spridningen av antisemitism i officiella palestinska kanaler i de palestinska områdena, och att ompröva Sveriges officiella relationer till det palestinska styret.

I debatten nämnde han ”villkorat bistånd, riktade sanktioner, nedgraderade diplomatiska relationer och tydligt avståndstagande i internationella sammanhang från den palestinska ledningen” som ”rimliga och relevanta åtgärder”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10