Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Ikea i polsk domstol efter hbtq-bråk

Åklagarkammaren i Warszawa åtalar en chef på Ikea efter det att den svenska möbeljätten förra året sade upp en medarbetare, rapporterar Bloomberg.

Orsaken är ett uttalande mannen gjort i hbtq-frågan där han citerar bibelord.

Nyheter · Publicerad 06:00, 29 jul 2020

När Ikea i Polen lade upp en artikel om hbtq-frågor på sitt intranät svarade den anställda med två bibelcitat, med budskapet att homosexuella kommer att mötas av blod och död. Ikea sade upp personen med motivering att kommentaren motverkar företagets ”kultur av tolerans och respekt”.

Jag har anställts för att sälja möbler men jag är katolik och det här är inte mina värderingar, sade den avskedade mannen till den polska tv-kanalen TVP i samband med uppsägningen.

Nu är det HR-chefen för Ikea i Polen som åtalas för att ha begränsat en anställds religionsfrihet, ett brott med två års fängelse i straffskalan.

Ikea skriver i ett mejl till TT att företaget inte lämnar några kommentarer om fallet, utan inväntar domstolens beslut.

”Vi vill försäkra er att vi ger vår medarbetare vårt fulla stöd och att hennes advokater vidtar lämpliga åtgärder i denna fråga”, skriver Arvid Stigland, presskontakt på Ikea.

Polens regeringsparti Lag och rättvisa (PIS) har tagit strid mot vad det kallar ”hbtq-ideologin”, som beskrivs som ett utländskt påhitt som underminerar polska traditioner.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00