Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Ikea i polsk domstol efter hbtq-bråk

Åklagarkammaren i Warszawa åtalar en chef på Ikea efter det att den svenska möbeljätten förra året sade upp en medarbetare, rapporterar Bloomberg.

Orsaken är ett uttalande mannen gjort i hbtq-frågan där han citerar bibelord.

Nyheter · Publicerad 06:00, 29 jul 2020

När Ikea i Polen lade upp en artikel om hbtq-frågor på sitt intranät svarade den anställda med två bibelcitat, med budskapet att homosexuella kommer att mötas av blod och död. Ikea sade upp personen med motivering att kommentaren motverkar företagets ”kultur av tolerans och respekt”.

Jag har anställts för att sälja möbler men jag är katolik och det här är inte mina värderingar, sade den avskedade mannen till den polska tv-kanalen TVP i samband med uppsägningen.

Nu är det HR-chefen för Ikea i Polen som åtalas för att ha begränsat en anställds religionsfrihet, ett brott med två års fängelse i straffskalan.

Ikea skriver i ett mejl till TT att företaget inte lämnar några kommentarer om fallet, utan inväntar domstolens beslut.

”Vi vill försäkra er att vi ger vår medarbetare vårt fulla stöd och att hennes advokater vidtar lämpliga åtgärder i denna fråga”, skriver Arvid Stigland, presskontakt på Ikea.

Polens regeringsparti Lag och rättvisa (PIS) har tagit strid mot vad det kallar ”hbtq-ideologin”, som beskrivs som ett utländskt påhitt som underminerar polska traditioner.

Adventsbudskap extra viktigt i coronamörker

Ledare I år är det inte bara en mörk årstid som ackompanjerar advent. Frågan är om stämningen i landet,... lördag 28/11 00:00

Federley tar paus – närstående dömd för våldtäkt mot barn

Brott. Centerpartiets Fredrick Federley, tongivande politiker och Europaparlamentariker, tar en paus från... fredag 27/11 22:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...