Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Idrottsstjärnan oskadd i bilolycka: ”Tackar Gud”

OS-mästaren och världsrekordhållaren på 800 meter, David Rudisha från Kenya, var med om en otäck bilolycka i lördags. Men den kristna idrottsstjärnan kunde lämna bilen oskadd. ”Jag tackar den allsmäktige Guden för livets gåva”, skriver han på Twitter.

Nyheter · Publicerad 17:26, 28 aug 2019

Världens bästa 800-meterslöpare, David Rudisha, färdades på den kenyanska motorvägen på väg hem när han tappade kontrollen över sin bil och krockade rakt in i en buss.

På en bild som han lagt upp i sociala medier ser man hur bilen är totalförstörd. Själv togs Rudisha till sjukhus för kontroll men klarade sig utan några skador, något som även i svenska medier beskrivs som att han hade änglavakt. På Twitter tackar löparen också för alla böner.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...