Nyheter

I dag lanserar Världen idag Upprop Israel

Margot Wallström under presskonferensen i regeringskansliet där de förkunnade regeringens erkännande av en palestinsk stat.

I dag startar Världen idag ett upprop för att markera avståndstagande från den svenska regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat. – Vi behöver visa att det finns stark opinion mot Israel­fientligheten, säger Lars Adaktus­son (KD), Europa­parlamentariker och en av undertecknarna.

Riksdagspolitiker, kyrkliga företrädare och många andra har redan valt att underteckna det upprop som Världen idag tagit initiativ till och som fler nu uppmanas att skriva under.
– Vi har märkt att det bland stora grupper i vårt land finns ett djupt missnöje med regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat. Det grundar sig både på det faktiska beslutet, men också på sättet man har hanterat frågan. Beslutet är både ogenomtänkt och förhastat, säger Världen idags chefredaktör Lukas Berggren.
– Med uppropet vill vi dels visa vårt missnöje med regeringens beslut, men också visa Israels ambassad att vi stöder Israel som demokrati. Vi kommer därför lämna över namnlistor, både till regeringen och till ambassaden.
– Vi hoppas och tror förstås att det finns många människor ute i vårt land, som vill sprida uppropet i kyrkor och synagogor, på sociala medier och i andra sammanhang. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS