Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

I morgon går Sverige på knä inför himmelens Gud

För elfte året kraftsamlar svensk kristenhet för att täcka landet med bön under nationaldagen 6 juni. – Kristna behöver komma samman och söka stadens bästa. Dagens utmaningar grejar inte kommunerna, församlingen behöver kliva in, säger Patrik Sandberg i Sverigebönen.

Nyheter · Publicerad 12:40, 5 jun 2019

På onsdagen hade 207 bönemöten i 158 kommuner registrerats på Sverigebönens hemsida inför nationaldagen. Där kan man också hitta de möten som hålls i ens närhet.

Patrik Sandberg tror dock att man kommer att landa ungefär på samma siffra som förra året då bönesamlingar hölls på 250 platser den 6 juni. Målet är en bönesamling i varje svensk kommun på nationaldagen.

Förutom att be för landet och de sju samhällspelarna (se faktaruta) och sin egen stad och dess behov, fokuserar Sverigebönen i år på att be om ”skördearbetare”.

– Jesus manar oss att be skördens Herre att sända arbetare. Vi ser nu hur människor kommer till tro och döps och hur kampanjer hålls i vårt land för att nå ut med evangeliet. Vi vill be om fler arbetare, Patrik Sandberg.

Ett speciellt bönemöte, öppet för alla, hålls i SOS Church i Stockholm på nationaldagens eftermiddag. Där kommer man att be just för de många församlingsplanteringar som finns eller är i uppstartsläge runt om i Sverige.

– Vi ska be för evangelister, för församlingsplanterare och för att alla kristna ska vara aktiva i att berätta om Jesus i sin vardag.

– Vi vill skicka en signal till hela kyrkosverige att be för skörden, om att våra hjärtan ska vidgas och att vi ska stå tillsammans i bön, över alla kyrkogränser, för att mörkret i landet ska gå tillbaka.

Patrik Sandberg betonar att ingen kyrka eller samfund ensamt kan åstadkomma den förändring som krävs.

– Enad bön kan skaka riken.

Sandberg uppmuntrar alla troende att söka sig till ett bönemöte den 6 juni. Och om inget finns på ens ort, att själv ta initiativ till en samling.

– Det behöver inte vara en jätteskara, det viktiga är att ni samlas och proklamerar Guds rike där ni finns.

– Många kanske tänker att det är en solig dag när man bara vill vara ledig. Jag vill uppmana kristna att både be och vila. Ställ upp för ditt land, för vi behöver bedjare, sedan kan man göra annat roligt också. Välj inte bara sommarstugan eller parken utan be också. I vår kyrka till exempel ber vi och går sedan på picknick tillsammans och har gemenskap över kyrkogränserna.

Nationaldagsbönen

På Sverigebönens webbplats kan man hitta alla registrerade bönesamlingar och själv registrera bönemöten.

Sverigebönen uppmuntrar till bön för det man kallar de sju samhällspelarna, dessa kan fungera som en böneguide.

De sju som man nämner är: politiker och myndigheter, Guds församling, medierna, familjerna, utbildning, näringsliv och arbetsplatser samt kultur- och idrottsvärlden.

Ökad försäljning på Systembolaget

Konsumtion. Coronapandemin har bidragit till att öka Systembolagets försäljning markant. Försäljningsvolymen... torsdag 16/7 14:28

Rätt underlag krävs för hållbara lösningar

Ledare Så snart som ett fenomen kan kopplas samman med invandringen rör vi oss i Sverige på minerad mark.... onsdag 15/7 00:00

Rapport: Trumps asylpolitik hjälper få förföljda kristna

USA. Rekordfå av världens mest förföljda kristna får asyl i USA, konstaterar en färsk rapport från Open... torsdag 16/7 11:27

John Derneborg: Med stor respekt hade jag förmånen att sitta ner med en åldrad Berthil Paulson

Gästledare När jag var pastor i ett område som kallas Nordmarken i sydvästra Värmland, så var det väldigt... torsdag 16/7 00:10

Palestinier uttalade sig positivt om Israel – greps

Israel. Flera palestinier som nyligen uttryckte sitt stöd för Israels eventuella fulla övertagande av delar... onsdag 15/7 16:23

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Profetisk rörelse tuktade och befruktade Vineyard

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 4/10). Guds helige Ande kom genom profeter med en förnyelsens vind till Vineyardrörelsen. Gud ville fostra...