På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

I maj öppnar Israel upp för vaccinerade turister

Från och med 23 maj öppnar Israel sina gränser för första gången på över ett år. Till en början handlar det om ett begränsat antal grupper och endast personer som via ett test, som görs vid landning, kan visa att de är fullt vaccinerade.

Nyheter · Publicerad 22:00, 15 apr 2021

Antalet grupper som får resa till Israel kommer successivt att ökas baserat på hälsosituationen och utvecklingen, meddelar Israels turistkontor i Stockholm i ett pressmeddelande.

”Alla besökare kommer att behöva ta ett PCR-test innan de stiger på planet mot Israel. Därefter ska de ta ett antigentest när de anländer till Ben Gurion Airport för att visa att de är vaccinerade”, skriver man.

Målsättningen är att inresande framöver ska slippa ta ett test vid ankomst och i stället använda sig av så kallade vaccinpass eller liknande intyg som länderna gemensamt godtagit.

– Israel är det första vaccinerade landet, och landets invånare är de första som får njuta av det här resultatet. När samhället har öppnats upp är det dags att tillåta turism på ett försiktigt och genomtänkt sätt, säger hälsominister Yuli Edelstein i en kommentar.

Mer än hälften av Israels befolkning har redan vaccinerats mot coronaviruset. Beslutet om en försiktig öppning för turister kommer efter att en arbetsgrupp bestående av bland andra ansvariga för folkhälsofrågor, pandemihantering och turism tittat närmare på frågan.

– Vi är glada över att kunna ta det första steget mot att öppna våra gränser för internationella besökare efter att ha varit tvungna att hålla dem stängda i mer än ett år. Vi ser fram mot att våra älskade turister återigen ska kunna utforska Tel Avivs vackra kust, Jerusalems rika historia, Döda havets under, de många naturupplevelserna och det fantastiska köket, säger Göran Nilervall, direktör på Israeliska statens turistbyrå i Norden.

Vi ser fram mot att våra älskade turister återigen ska kunna utforska Tel Avivs vackra kust, Jerusalems rika historia, Döda havets under, de många naturupplevelserna och det fantastiska köket.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Senaste nytt

    Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

    Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier