Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

I krisen: På söndag ropar Sveriges kristna till Gud

Uppropet till nationell bön har hörsammats bland samfund och kyrkor runt om i Sverige och på söndag väntas tusentals kristna avsätta tid för att be för situationen som vi befinner oss i.

– Jag tror att Gud kan gripa in, säger pingstledaren Daniel Alm.

Nyheter · Publicerad 13:00, 20 nov 2020

Redan uppropet att avsätta denna söndag till bön och fasta backades upp av kristna ledare från hela kristenheten: biskopar i Svenska kyrkan, Equmeniakyrkans kyrkoledare, Frälsningsarméns nationella ledare, pastorer inom EFK, pingst och trosrörelsen, EFS, katolska och ortodoxa kyrkornas ledare i Sverige, Alliansmissionen och böneinitiativ som Sverigebönen, med flera.

– Jag är tacksam för både bredden och mängden. Det är jättemånga som hakar på. Olika kyrkor ordnar med bönevakt via Zoom, ekumeniska råd tar initiativ lokalt och det anordnas bönevandringar, säger Daniel Alm.

Han betonar att tanken aldrig har varit att detta skulle vara ett live-event utan just ett upprop för den allvarliga situation vi befinner oss i med pandemin och dess konsekvenser.

– Vi behöver gå ner på knä och be och ropa till Gud. Man kan fasta, antingen klassiskt från mat eller till exempel från media, något som skapar utrymme och mer tid att be.

– Detta är något av det fina som växer fram nu, bönen stiger i landet.

Ett bönesvar skulle kunna vara att saker och ting nu vänder och går åt rätt håll, menar Daniel Alm. Ett annat att en folkväckelse börjar ta fart.

– När kristenheten ber på det här sättet så kan saker ske, nöden brukar kunna skapa utrymme för något nytt.

Han uppmanar människor att ansluta sig till bönen där man är på söndag, och att se det som just en bönedag.

– Man ber kanske inte bara en kort bön utan avsätter tid och kämpar i bön, gör ett arbete i bön och håller ut och vakar. Vi får låta oss ledas av Anden, läsa i Bibeln och be det man känner sig manad att be.

På sajten nationellbonedag.com kan man få mer information och dessutom själv berätta att man ber och se många andra kyrkors och privatpersoners hälsningar inför söndagen.

Vi behöver gå ner på knä och be och ropa till Gud. Man kan fasta, antingen klassiskt från mat eller till exempel från media, något som skapar utrymme och mer tid att be.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...