Webb-tv

Hur kunde Mein Kampf snurra offentligt på Malmö bibliotek?

Hur kan Mein Kampf stå framme på Malmö stadsbibliotek? Hur ska man se på att Ulf Kristersson buades ut i Göteborg när han fördömde Hamas? Och är det ett misstag av Israel att göra en deal med Hamas? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist svarar även på frågan om Gud älskar alla människor.

Publicerad Uppdaterad

I veckan avslöjade Bulletin att exemplar av Hitlers bok Mein Kampf på arabiska stod i en boksnurra på Malmö stadsbibliotek. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist händelsen. 

Det andra ämnet som tas upp i programmet är att statsminister Ulf Kristersson (M) blev utbuad då han höll ett tal där han fördömde Hamas och sade att Sverige och EU anser att Israel har rätt att försvara sig. Sven Almkvist får även kommentera att S-politikern Annika Strandhäll uttryckt sig gillande kring aktivisterna som störde mötet – ett uttalande hon senare till viss del backade från. 

Det tredje ämnet som tas upp är överenskommelsen mellan Israel och Hamas. Frågan som ställs är huruvida det var klokt eller ett misstag av Israel.

I slutet av programmet är det som vanligt en teologisk fråga. Den här gången handlar den om huruvida Gud älskar alla människor.

Sven Almkvist ger även ett boktips. 

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS