Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Uppemot 900 personer deltog i en demonstration mot vaccinpass i Malmö på lördagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Hundratals protesterade mot vaccinpass i Malmö

En demonstration mot vaccinpassen ägde rum i Malmö på lördagseftermiddagen. Enligt polisen samlade demonstrationen mellan 800 och 900 deltagare.

I Bryssel genomfördes en liknande demonstration i söndags.

Nyheter · Publicerad 12:00, 21 dec 2021

– Det ska ha gått lugnt till. Det började på Stortorget där det hölls tal och sedan rörde de sig mot Möllevångstorget, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

Ingen person har gripits eller omhändertagits i samband med händelsen. Polisen har dock upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen eftersom demonstrationen saknade tillstånd.

– I nuläget har vi ingen som är formellt misstänkt för brottet, säger Filip Annas.

Kravet på vaccinpass infördes den 1 december och gäller arrangemang med fler än 100 personer inomhus. Arrangörer som inte vill ha passkontrollerna kan i stället välja att införa olika typer av begränsningar i form av maxantal personer per kvadratmeter och krav på avstånd mellan sällskap.

Ett annat land där liknande demonstrationer har ägt rum i helgen är Belgien. Tusentals personer tog sig ut på Bryssels gator på söndagen för att demonstrera mot de nya restriktionerna som Belgien har infört.

Polisen hade en stor närvaro på plats, men demonstrationen ska ha gått lugnt till. Bland de som deltog fanns vårdarbetare som har tre månader på sig, från och med den 1 januari, att vaccinera sig – annars riskerar de att bli av med jobbet.

Bland budskapen som demonstranterna skyltade med fanns ”fri zon”, ”jag har fått min beskärda dos” och ”det här får vara nog”.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10