Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Carina och Urban Ringbäck hoppas att skivan Den röda tråden ska hitta vägarna utanför de kristna väggarna för att sprida hopp i en värld full av oro. Foto: Cathrine Peterson

Hopp i fokus när paret Ringbäck släpper ny skiva

Nu är Carina och Urban Ringbäcks nya skiva Den röda tråden här, fylld med sånger om tro, hopp och kärlek.

– Det känns som om det är meningen att den ska komma ut just nu, säger Urban Ringbäck.

Nyheter · Publicerad 21:00, 27 apr 2022

Nästan 30 år har gått sedan Urban och Carina Ringbäck släppte sin första skiva tillsammans. Sedan dess har det blivit fyra gemensamma releaser, som nu följs av ett femte album med sånger som de samlat på sig under de senaste åren.

– Vi började spela in sångerna och då växte det fram en övertygelse, inte minst med allt som händer runt om i världen, om att det här är sånger som har något att säga i den här tiden. Det känns som om det är meningen att den ska komma ut just nu, säger Urban Ringbäck. 

Någon av sångerna är nästan tio år gammal, andra är mer nyskrivna. 

– Det är texter som vi burit inom oss i flera år. Sången ”Åt himlens håll” har vi exempelvis haft med oss under hela pandemin och den har fortsatt in i den här tiden av krig, säger Carina Ringbäck.

Tio av de tretton sångerna på skivan har Urban skrivit ensam, men här finns också två låtar skrivna i samarbeten med andra – ”Det går en väg mot framtiden” och ”Helande händer”.

Urban har också översatt Zach Williams populära låt ”There was Jesus”, som bland annat sjungits av Dolly Parton.

– Hela sången är ett slags personligt vittnesbörd om hur Jesus är närvarande även fast man kanske inte alltid ser det och märker det. Det är en stark låt, säger Urban Ringbäck.

Skivan Den röda tråden släpptes 22 april och titeln symboliserar vår livsberättelse och livstråd.

– Det väver ihop livet där personliga texter är en del av det, och knyter an till den bibliska histo­rien och världen runt omkring oss, säger Urban, som konstaterar att även just röd har en särskild betydelse.

– Det är blodets och försoningens färg och det är ju aktuellt utifrån en trasig värld som blöder och håller på att gå sönder, menar han.

På skivan ryms singer/songwriter-musik med allt från ballader och lovsång till pop och stråk av country.

– Texterna har kanske blivit kännetecknande för oss och så är det på den här skivan också. Det är mycket eftertanke och berättande, menar Urban.

Nu hoppas både Carina och Urban att skivan ska hitta vägarna även utanför de kristna väggarna för att sprida hopp i en värld som behöver höra om just det.

– Just nu är det mycket hopplöshet runt om oss och har varit under lång tid, så det känns som om det behövs ett budskap om hopp, säger Urban och fortsätter:

– Vi hoppas att skivan ska nå rätt personer och landa i någon människas hjärta som behöver just den texten och uppmuntran. Vi hoppas att skivan ska föda tro, hopp och kärlek.

Vi hoppas att skivan ska nå rätt personer och landa i någon människas hjärta som behöver just den texten och uppmuntran.

Sydstatsbaptisterna tappade en halv miljoner medlemmar

USA. Medlemsantalet i USA:s största protestantiska samfund, de så kallade sydstatsbaptisterna, har nu... lördag 27/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Övergångsställen i regnbågsfärger restaureras inte

Hbtq. RFSL Uppsala är besvikna över att två bortnötta cykelövergångsställen i regnbågsfärger inte ska... lördag 27/5 16:00

Vattenfall sänker avgifter med miljardbelopp

Ekonomi. Vattenfall drar ned elnätsavgiften med i snitt 34 procent – motsvarande 1,1 miljarder kronor – från... lördag 27/5 13:00

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00