Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Högt ställt mål inför 6 juni – Sverigebön i alla kommuner

Sverigebönen kallar återigen till kristna bönesamlingar i landets kommuner den 6 juni och påpekar samtidigt det speciella med just årets nationaldag.

”Det är viktigare än någonsin att komma samman i omvändelse och bön till vår Gud för landet”, säger Torbjörn Erling och framhåller att vårt land befinner sig i en avgörande tid.

Nyheter · Publicerad 11:00, 28 maj 2023

I en artikel på Sverigebönens sajt inför årets nationaldagsbön konstaterar Torbjörn Erling, representant för nätverket Sverigebönen, att det var i samband med Gustav Vasas kröning den 6 juni 1523 som Sverige blev en självständig nationalstat – något som kung Carl XVI Gustaf också uppmärksammar tillsammans med sitt eget 50-årsjubileum som regent, genom resor till landets residensstäder under 2023.

År 1523 var dessutom året då den första svenska bibeln började översättas på Gustav Vasas uppdrag, påpekar Torbjörn Erling.

”I en tid då tron på Guds ofelbara ord som grund för vår tro och vårt samhälle alltmer överges, även i kristenheten, är det viktigare än någonsin för Guds folk på varje ort att komma samman i omvändelse och bön till vår Gud för landet med ropet: ’O land, land, land, hör Herrens ord!’ [Jer 22:29; red anm]”, skriver Erling.

I vanlig ordning kan lokala kristna annonsera nationaldagsbönesamlingar genom att registrera dem på Sverigebönens sajt. Vid denna artikels pressläggning hade det registrerats samlingar i drygt en femtedel av Sveriges kommuner.

Sverigebönens vision är att samla till allkristen bön, lovsång och förbön för Sveriges orter och för landet, med Guds ord som grund och med en öppenhet för den helige Andes kraft och gåvor. Man gör detta med fokus på samhällets behov och upprättelse, samt med en folkväckelse som mål.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00