”Vad gäller den bevisning som åklagaren lagt fram för hädelsen som den åtalade ska ha begått, så har åklagaren kategoriskt misslyckats med att styrka sin sak bortom rimligt tvivel," står det vidare i domen.
Det politiskt mycket känsliga ärendet prövades i Högsta domstolen den 8 oktober, varpå de tre domarna förklarade att de skulle avge sitt beslut senare.
Asia Bibi dömdes till döden 2010, och domen fastställdes av en högre rätt i Lahore 2014. Den överklagades igen 2015, men först i oktober i år hölls alltså rättegång i Högsta domstolen.
Polis och andra säkerhetsstyrkor sattes i beredskap i huvudstaden Islamabad på tisdagskvällen, i avvaktan på en eventuellt friande dom. Bland annat vid Högsta domstolen är säkerheten förhöjd, uppger den pakistanska tidningen Dawn. Byggnaden vaktas just nu av 300 anställda ur polisen och olika paramilitära enheter.
Anhängare till det islamistiska partiet Tehreek-i-Labbaik Pakistan har krävt att Högsta domstolen fastställer dödsdomen mot Asia Bibi, och efter rättegången hotade partiet att "lamslå landet inom ett par timmar" om domstolen skulle frikänna kvinnan, skriver Dawn.
Asia Bibi har varit frihetsberövad sedan 2009, då hon anklagades för att ha förolämpat profeten Mohammed under ett gräl med en kvinna i byn där hon bodde.
Hädelselagarna har en stark ställning i Pakistan, och kraven på att Asia Bibi skulle avrättas har genom åren förts fram under omfattande demonstrationer. Samtidigt har det hela tiden funnits en stark opinion från väst till hennes fördel.
Rättegången i Högsta domstolen har skjutits upp flera gånger. Första gången det skedde var i mars 2016. Då senarelades den i samband med oroligheterna efter avrättningen av Mumtaz Qadri, som 2011 mördat en guvernör som gett sitt stöd åt Asia Bibi.