Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.
Johannesevangeliet 15:13–14

Världen idag

Hockeyspelarna som jagar nya guld och ger Gud äran

Hösten är kommen och SHL i ishockey är i full gång. Den kristna spelaren Ryan Lasch, som visat framfötterna i säsongsupptakten, har gett Gud äran för sina framgångar hittills.

– Utan Gud vid min sida skulle jag inte göra en enda poäng, har Lasch tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 okt 2021

Inför den här säsongen återvände 34-årige Ryan Lasch till SHL-laget Frölunda Indians, efter att förra säsongen ha spelat i finska samt schweiziska ligan.

– Det ska bli jätteroligt. Jag älskar supportrarna och det ska bli roligt att vara en del av staden igen, sade han till Göteborgs-Posten om sin känsla inför återkomsten till svensk ishockey.

Den amerikanske forwarden har firat stora framgångar under sina tidigare fem säsonger i Göteborg. Med Ryan Lasch i laguppställningen har Frölunda vunnit två SM-guld samt tre titlar i den europeiska turneringen CHL.

Men framgångarna till trots förklarar Ryan Lasch att han är beroende av Gud. På sitt Twitterkonto presenterar han sig själv som ”följare av Jesus”. 

– Jag är ju så tacksam över allt han gjort. Han tar hand om mig. Utan Gud är jag absolut ingenting, sade han i en intervju med Expressen 2019.

Frölunda har inlett säsongen starkt och är redan ett av topplagen i SHL-tabellen. Och Ryan Lasch har inlett sin sjätte säsong i klubben precis som vanligt, i rollen som lagets ledande spelare. Två mål och 13 målgivande passningar, totalt 15 poäng, är Laschs facit från höstens tolv första SHL-matcher.

Djurgårdens IF har inlett sin säsong betydligt svagare jämfört med Frölunda. I Stockholmslaget spelar Rhett Rakhshani, landsman med Ryan Lasch och även han frimodig med sin tro på Jesus.

33-årige Rakhshani, som representerat sex svenska klubbar, gör sin tionde raka säsong i SHL. Precis som Lasch har även Rakhshani två SM-guld på sin meritlista, en titel med Växjö Lakers samt en med Frölunda.

Under sin tid i Växjö berättade Rhett Rakhshani, i en intervju med klubbens webbsajt att Jesus är hans idol. I samma intervju fick han även frågan om vilken historisk händelse han skulle vilja uppleva om det vore möjligt att resa bakåt i tiden: ”Jag skulle vilja se Jesus när han gick på jorden”, svarade ishockeystjärnan.

Säsongen 2018–19 spelade såväl Ryan Lasch som Rhett Rakhshani i det Frölundalag som vann SM-guld.

Jag skulle vilja se Jesus när han gick på jorden.
Utan Gud vid min sida skulle jag inte göra en enda poäng.

SHL 2021–22

• 14 lag spelar i Svenska Hockeyligan (SHL), som är landets högsta serie.

• Varje lag spelar 52 matcher vardera i grundserien som avslutas tisdagen den 15 mars 2022.

• Under senare delen av våren avgörs SM-slutspelet, dit de tio bästa lagen i grundserien är kvalificerade. Vinnaren av den slutgiltiga SM-finalen blir svenska mästare.

• De två sist placerade lagen i grundserien möts i ett kvalspel, där förloraren ”degraderas” till Hockeyallsvenskan, landets näst högsta serie.

• Det lag som vinner Hockeyallsvenskans slutspel flyttas i sin tur upp till SHL.

• Växjö Lakers är regerande svenska mästare i ishockey.

En nystart för Sverige – eller en smart uppstart på valrörelsen?

Ledare Så fick Sverige en ny regering och det politiska kaoset är för tillfället avvärjt. En... torsdag 2/12 00:10

Folkmord i Xinjiang bäddar för hård dom

Ledare Att Kinas president, Xi Jinping, nu formellt kan knytas till interneringslägren för uigurer kom... torsdag 2/12 00:10

Varje cell kommer att fortsätta hävda att vi är antingen man eller kvinna.

Ledarkrönika Man kan säga mycket om den nyliga debattartikeln i Expressen där företrädare för Liberala... torsdag 2/12 00:09

Gud är inte längre bort än att han sträcker ut sin hand till dig när du ropar.

Inför söndag Den här söndagen har kyrkoårstemat ”Guds rike är nära”. Tänker vi i tid, eller rum? Tänk, vad det... torsdag 2/12 00:00

Levande ljus är inte den största brandrisken

Säkerhet. Advent är här, en hektisk tid för brandkår och räddningstjänst. Men tvärtemot vad många tror är det... torsdag 2/12 05:00

Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier