Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Pengarna som Hillsong samlat in ska gå till socialt arbete, missionsarbete, barn- och ungdomsarbete, byggnader och onlinekyrka. Bilden är från ett annat års ”Heart for the House”-kollekt. Foto: Hillsong

Hillsong samlade in 11,5 miljoner kronor

Hillsong i Sverige samlade in 11,5 miljoner kronor i sin kampanj Heart for the House den 1 november. Trots coronapandemin var det nästan lika mycket som förra året, då insamlingen slog rekord med 11,7 miljoner kronor.

Nyheter · Publicerad 21:00, 18 nov 2020

När Hillsong Sverige började samla in sin Heart for house-kollekt år 2009 fick man in 376 080 kr. Sedan dess har summan för den årliga specialinsamlingen stadigt ökat.

– Insamlingen används till att fortsätta att bygga kyrkan och vårt uppdrag, som vårt sociala arbete, missionsarbete, barn- och ungdomsarbete, byggnader och våra onlinekyrka, uppger pastor Andreas Nielsen för Världen idag.

Exakt hur mycket som är kontantgåvor och löftesoffer kan Andreas Nielsen inte svara på.

– Men alla för in sin gåva innan årskiftet, vilket är en välfungerande process som vi haft i flera år. 

Heart of the House-kampanjer genomförs årligen i Hillsongförsamlingar runt om i världen och är en insamling utöver den vanliga söndagskollekten. Medlen går till kyrkornas långsiktiga arbete.

– Jag är tacksam över att vara del av en kyrka som känner att den kallelse och det uppdrag som vi har fått från Gud ligger i våra händer, säger Andreas Nielsen i en inspelad hälsning på Facebook.

– Vi har alltid sagt om vår kyrka att vår framtid, eller våra resurser, inte bygger på några få människors stora gåvor, eller några få människors talanger eller gåvor, utan på att vi gemensamt, var och en, bidrar med vad vi kan och det vi har.

Andreas Nielsen berättar att det fanns en osäkerhet inför årets Heart of the House-kampanj, just för att många svenskar påverkats negativt under pandemin. Därför blev han desto starkare berörd över det stora gensvaret.

– Vi har samlat in nästan elva och en halv miljon i årets Heart of the House, och det i en tid som är mer utmanande än någonsin, säger han på Facebook, och beskriver sig som ”nästan förkrossad av att se den kärlek som så många människor har till vår kallelse, till vår vision och till vårt hus”.

– Det påminner mig om den första kyrkan, som bestämde sig för att vara bärare av evangelium, bärare av goda nyheter, och som bestämde sig för att göra skillnad inte bara i det andliga utan också i det praktiska i samhället.

Hillsong direktsänder sina söndagsgudstjänster på hillsong.se, Youtube och Facebook, och predikningarna läggs ut på en podcast som bland annat kan höras via Spotiy.

Jag är tacksam över att vara del av en kyrka som känner att den kallelse och det uppdrag som vi har fått från Gud ligger i våra händer.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00