Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Hennes andaktsbok ska ge hjälp i livets svåra stunder

Hur ska man ta sig vidare när livet kört fast? Det försöker pastorn och samtalsterapeuten Maria Ahlriksson ge svar på i sin nyutkomna andaktsbok Ditt ord i mitt hjärta.

– Jag vill skapa en fascination för Guds ord, säger hon.

Nyheter · Publicerad 15:30, 20 nov 2020

– Jag har samlat material till boken under tio års tid. Ingen har vetat om det, från början var det mer som en egen process. Till slut kände jag att jag var tvungen att göra något med det, berättar Maria Ahlriksson.

Hon bad Gud hjälpa henne att antingen släppa idén, eller att skriva en bok. När familjen måste stanna hemma från en resa på grund av sjukdom, fick hon lite oväntad tid över.

– Då var det något som klack till så att jag fick en struktur och kunde katalogisera de saker jag hade samlat på mig. Jag tror att det var Gud, säger Maria Ahlriksson.

Hon poängterar att även om det har varit roligt, har det varit mycket slit med boken.

– Jag gjorde det möjliga, och Gud gjorde det omöjliga, säger hon och ler.

I förordet skriver Maria Ahlriksson att boken är ett förslag på en själavårdsmodell för de olika stegen i en själavårdsprocess, uppbyggd som en manual för att ta sig vidare när livet kört fast. Den är indelad i tolv kapitel med ett antal underrubriker, alla med ett ord som börjar på ”För-”, såsom Förmåga, Försvar, Förblindad, Förkrossad.

– Jag ville att orden skulle symbolisera att Gud är för oss, förklarar Maria Ahlriksson.

Till och med omslaget på boken har en tanke. Maria Ahlriksson har själv designat veteaxet, som består av hjärtan, och strukturen är lite ”ruffig”.

– Det beror på att det är så livet är. Jag ville inte att utsidan skulle vara flashig, utan att insidan ska räknas. Det guldgula snöret i boken symboliserar det värdefulla med orden i den, säger hon.

I början av boken finns ett bibelord: ”Som guldäpplen i silverinfattning är ord talade i rätt tid” (Ords 25:11).

Vad hoppas du att boken ska få betyda för människor?

– Jag vill skapa en fascination för Guds ord. Det finns över 200 bibelcitat i boken, och det känns så viktigt att hjälpa nutidsmänniskan att upptäcka att Bibeln är relevant. Boken är ett försök att bidra till det, att göra gudsordet levande och nutida.

Har du något tips till den som vill ha tid till daglig andakt men inte riktigt ”lyckats”?

– Bli vän med Jesus och räkna med honom, då har du allt som behövs. Det som kommer av det är gott nog.

– När man kommer tillbaka till den första kärleken, Guds kärlek till oss, så vill man ofta fascineras av Gud och stilla sig, avslutar Maria Ahlriksson.

Jag gjorde det möjliga, och Gud gjorde det omöjliga.

Pulka-debatt avslöjar en ny syn på döden

Ledare Vår syn på livet formar vår syn på döden. Allteftersom den sekulära individualismen tar över som... lördag 23/1 00:00

Internt tryck får SD-topp att backa från abortfråga

Politik. Sverigedemokraten Björn Söder återkallar sin riksdagsfråga där han skrev att 42 miljoner ofödda... lördag 23/1 12:00

”Vi får öva på att dela livet”

Lärjungaskap. På Ralingsåsgården precis utanför Aneby befinner sig ett härligt gäng ungdomar och unga vuxna som...