Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Styrelsen för Stockholm Pride ansåg inte att det fanns anledning att polisanmäla en chef som misstänkts för sex-köp av minderårig. Foto: TT

Hbtq-chef anklagas för sex-köp av minderårig

En hög chef inom hbtq-rörelsen anklagas för att ha köpt sex av en minderårig pojke. Det skriver Dagens Nyheter. Styrelsen för Stockholm Pride ska ha känt till uppgifterna, men inte velat göra en polisanmälan.

Nyheter · Publicerad 12:00, 22 dec 2017

Skärmdumpar som visar en hbtq-chefs swishöverföringar har de senaste dagarna cirkulerat i sociala medier. Beloppen på 400 kronor respektive 600 kronor ska visa att chefen köpt sex av en minderårig pojke. Detta skriver Dagens Nyheter.

Enligt uppgift till tidningen har chefen medgett att han sexchattat med pojken under två års tid – sedan pojken var 15 år.

I november ska uppgifterna ha nått Stockholm Pride. Enligt DN bekräftade chefen kontakterna och swish-överföringarna till pojken för organisationens styrelse. Han ska dock ha hävdat att han inte kände till pojkens ålder.

– Vad jag förstått ska han ha betalat för mat och kläder, inget sexrelaterat, säger en källa till DN. 

Trots att Stockholm Prides styrelse kände till uppgifterna gjorde de ingen polisanmälan. Det har lett till att ordföranden Haydar Adelson nu avgått, uppger DN. Han skriver i ett mejl som tidningen tagit del av att han anser att organisationen borde tagit en ”tydligare ställning” och polisanmält chefen.

”Om NN är oskyldig ska detta inte prägla hans arv. Och om motsatsen gäller, så finns det en kille nånstans där ute som kanske har farit illa …” skriver han.

I samband med sin avgång ska han själv ha polisanmält chefen.

– Det är viktigt att påpeka att det är upp till polis och domstol att klarlägga vad som är sant och inte sant i detta, säger han till DN.

Han bekräftar även sin avgång.

– Det finns flera olika anledningar till att jag valt att lämna ordförandeposten, det här ärendet är bara ett av dem. Men visst kan jag bekräfta att jag haft en önskan om att vissa beslut fattats på ett annat sätt, säger han.

Pride-styrelsen ska nu ha valt att avsluta samarbetet med den anklagade chefen.

Tillförordnad ordförande Britta Davidsohn bekräftar i ett mejl till DN att styrelsen, sedan ett par veckor tillbaka, känt till anklagelserna.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00