Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.
Romarbrevet 5:8

Världen idag

Härlighet i stora Arenan

Gudsnärvaro och gudsrikes­kultur. Det är nyckel­ord när New Wine denna vecka inbjuder till konferens  i Vänersborgs moderna Arena.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 jun 2013

Strax intill ligger Vänersborgs sporthall som fylldes med människor vid New Wines sommarkonferens i fjol . Flytten hit till Arenan innebär en ny möjlighet för konferensen att växa i storlek.
– Detta är samtidigt ett uttryck för att vår vision växer, säger John Dernborg, nätverksansvarig för New Wine i Sverige.

Den första sommarkonferensen höll New Wine i Töckfors 2001. Efter några år på olika orter landade man 2009 på Vargön här i Vänersborgs kommun. Förra året intog man sporthallen i Vänersborg och i år möts man alltså här i den mäktiga Arenan.
Huvudtalaren Danny Silk, från numera världsberömda Bethel Church i Kalifornien, undervisar om att bygga församling med gudsrikeskultur.
– Det handlar om en miljö där tecken och under är naturligt, men med en betoning på att vi i församlingen ska hedra varandra och behandla varandra väl, förklarar John Derneborg.

Deltagarna kan välja mellan ett 60-tal olika seminarier, och barn och ungdomar har egna parallella konferenser. Lovsång och innerlig tillbedjan genomsyrar alla samlingar.
John Derneborg betonar att den som inte anmält sig kan komma direkt till Vänersborg och lösa dagpass på plats. Kvällsmötena liksom söndagsmötet klockan 10 är öppna utan inträde.

– Alla är jättevälkomna, betonar Derneborg, med stor förväntan på att konferensen ska bära frukt.
–  Vår tro är att människors liv ska bli förvandlade och att församlingar, runt hela vårt land, i sin tur, ska få ny inspiration och kraft att gå vidare i det uppdrag som Gud gett oss.

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

Protesterna mot vaccinpass och ökad kontroll bör tas på allvar

Ledare Det var inte vaccinet som sådant utan vaccinpass och kampen för grundläggande fri- och rättigheter... tisdag 25/1 00:10

Statens agerande kring pandemin ännu i dunkel

Ledare Den långa coronavågen har nu gått över i en ny fas. Folkhälsomyndigheten med flera berättade i... lördag 22/1 00:10

Striden avgörs på höjden

Bönekrönika En biblisk händelse som på ett illustrativt sätt visar på bönens betydelse i församlingen finner vi... tisdag 25/1 00:00

Jag glömmer inte Seglora smedjas härjningar

Gästkrönika Nyligen rapporterades om att föreningen Hjärta, en lokalgrupp inom organisationen Socialdemokrater... tisdag 25/1 00:00

Lösning för Claras natthärbärge – den här vintern

Hemlöshet. S:ta Clara kyrka i Stockholm har funnit en ny lokal till församlingens natthärbärge. Under... måndag 24/1 21:00

Finns det hopp om äktenskapet efter att min fru var otrogen?

Familjefrågan För cirka fyra månader sedan berättade min fru att hon varit otrogen med en man på jobbet när de...
Följ Världen idag i sociala medier