Saliga är ni som hungrar nu, för ni ska bli mättade. Saliga är ni som gråter nu, för ni ska få skratta.
Lukasevangeliet 6:21

Världen idag

Härlighet i stora Arenan

Gudsnärvaro och gudsrikes­kultur. Det är nyckel­ord när New Wine denna vecka inbjuder till konferens  i Vänersborgs moderna Arena.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 jun 2013

Strax intill ligger Vänersborgs sporthall som fylldes med människor vid New Wines sommarkonferens i fjol . Flytten hit till Arenan innebär en ny möjlighet för konferensen att växa i storlek.
– Detta är samtidigt ett uttryck för att vår vision växer, säger John Dernborg, nätverksansvarig för New Wine i Sverige.

Den första sommarkonferensen höll New Wine i Töckfors 2001. Efter några år på olika orter landade man 2009 på Vargön här i Vänersborgs kommun. Förra året intog man sporthallen i Vänersborg och i år möts man alltså här i den mäktiga Arenan.
Huvudtalaren Danny Silk, från numera världsberömda Bethel Church i Kalifornien, undervisar om att bygga församling med gudsrikeskultur.
– Det handlar om en miljö där tecken och under är naturligt, men med en betoning på att vi i församlingen ska hedra varandra och behandla varandra väl, förklarar John Derneborg.

Deltagarna kan välja mellan ett 60-tal olika seminarier, och barn och ungdomar har egna parallella konferenser. Lovsång och innerlig tillbedjan genomsyrar alla samlingar.
John Derneborg betonar att den som inte anmält sig kan komma direkt till Vänersborg och lösa dagpass på plats. Kvällsmötena liksom söndagsmötet klockan 10 är öppna utan inträde.

– Alla är jättevälkomna, betonar Derneborg, med stor förväntan på att konferensen ska bära frukt.
–  Vår tro är att människors liv ska bli förvandlade och att församlingar, runt hela vårt land, i sin tur, ska få ny inspiration och kraft att gå vidare i det uppdrag som Gud gett oss.

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

SR:s program tar fel om Gud och naturvetenskap

Ledare Sveriges Radio P1 har lanserat en ny programserie med rubriken ”Som fan läser Bibeln”. Det är en... onsdag 25/5 00:10

Israeliskt företag lanserar inomhus-gps för handeln

GPS. Ett israeliskt företag har uppfunnit ett gps-system för inomhusbruk som ska hjälpa kunder att hitta... torsdag 26/5 11:00

Vilket skydd behövs?

Vardagskrönika Det var inte länge sedan som Magdalena Andersson blev statminister, en historisk händelse då vi för... onsdag 25/5 00:10

Res upp hoppets borg i din omgivning

Inför söndag De senaste dagarna har det varit kraftiga vindar här i fjällvärlden. Guds ande liknas vid vinden... onsdag 25/5 00:00

Senaste nytt

    Israel är alltid skyldig – oavsett

    Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den...
    Följ Världen idag i sociala medier