Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Hanif Bali (M)

"Har mycket att be om ursäkt för"

Så uppträder inte en riksdagsman. Det menar Roland Poirier Martinsson, kolumnist i Svenska Dagbladet, efter att han kallats idiot av riksdagsledamoten Hanif Bali (M). Bali har bett om ursäkt, men efteråt kalllat Poirier Martinsson för "provocerande smyghomofob".

Nyheter · Publicerad 10:00, 22 jun 2011

När Roland Poirier Martinsson skrev ett inlägg om Kristdemokraternas deltagande i Pridefestivalen svarade moderate riksdagsledamoten Hanif Bali med att kalla Poirier Martinsson för "idiot" på twitter, och skrev att han "kräktes i munnen" av att läsa artikeln.

Ovärdigt beteende från en riksdagsledamot, svarade Poirier Martinsson i en kolumn. Han beklagade där också att reaktionerna uteblivit
från Moderaternas partiledning.
"Det borde oroa varje tillskyndare av det öppna samtalet, däribland Fredrik Reinfeldt, som ju själv tydligt vinnlägger sig om att skänka värdighet åt sitt parti och ämbete".
Hanif Bali valde att gå i replik med ett debattinlägg på Newsmill där han bad om ursäkt, samtidigt som han beskrev Poirier Martinsson som en representant för "den lättkränkte vite heterosexuelle urmannen".

De båda möttes i en debatt i Stockholms lokalradiostation Radio 1 på tisdagen. Hanif Bali medgav att han agerat olämpligt.
– Det var dumt av mig att kalla Roland för idiot sade han.
– Det jag menade var självklart att det är hans åsikter som är idiotiska.
Martinsson svarade att det inte handlar om att han upplevt sig kränkt.
– Det kvittar mig när han skriver att jag är en idiot. Jag är otroligt okränkt. Mitt problem är att han är riksdagsman och har ett tonläge de inte bör ha.
Hanif har väldigt mycket att be om ursäkt för i sin korta historia. Det är ett mönster och du företräder något som är större än dig själv och du respekterar inte det.
Hanif Bali, som är en flitig twittrare, skrev på måndagen flera kommentarer om Martinsson, där han anklagade honom för lögner samt kallade honom "den lille haveristen" och en provocerande "smyghomofob".

Det har stormat flera gånger runt Hanif Bali för mindre väl valda formuleringar. Här är ett par exempel:
I februari twittrade han följande efter en diskussion med vänsterbloggaren Kawa Zolfagary: "Ett barn föddes och man slängde fostret och döpte efterbörden till Kawa Zolfagary"

Efteråt ångrade han sig när Nyheter 24 kontaktade honom,
– Det gick lite fort. Jag blev upprörd för att han hade pratat illa om mig, svarade Hanif Bali.
I maj bloggade han om en artikel i Svenska Dagbladet han tyckte var dålig. Det fick honom att kalla tidningen "Mongo-SVD".

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00