Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Har Hanif Bali rätt i sin frikyrkoattack?

Har Hanif Bali rätt när han attackerar frikyrkligt bistånd? Och hur ska man se på Immanuelskyrkans beslut om att viga samkönade par? Det är frågor som tas upp i det senaste, stundtals hätska, avsnittet av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 18:06, 14 okt 2022

Ordväxlingarna blir många i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Frågorna som tas upp är att M-profilen Hanif Bali gått till attack mot frikyrkligt bistånd samt Immanuelskyrkans beslut om att börja viga även samkönade par.

Sven Almkvist är starkt kritisk till Balis utspel.

– Hanif Bali är en viktig samhällsdebattör som många gånger har stuckit hål på politiska varbölder, men här är han fel ute, säger han.

Almkvist menar att frikyrkligt socialt missionsarbete är oerhört effektivt när det gäller att exempelvis sjukhusverksamhet i fattiga länder.

Även när det gäller Immanuelskyrkan i Örebro anser Sven Almkvist att man är fel ute.

– Är det Bibeln eller andra ting som ska vara vår överordnande auktoritet? frågar han sig retoriskt.

Han betonar att en församling är fri att ta vilka beslut den vill, men menar att det blir svårt att kalla sig bibeltrogen när man tar ett sådant beslut som Immanuelskyrkan har tagit.

Diskussionen kommer även in på bibeltolkning, och huruvida Bibelns ord om kvinnligt ledarskap gäller i dag.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Ny namninsamling för att grundlagsskydda ofödda barn

Abort. Den nedstängda namninsamlingen för att grundlagsskydda ofödda barn har startats upp igen, men på en... torsdag 30/3 18:00

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00