Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Har Hanif Bali rätt i sin frikyrkoattack?

Har Hanif Bali rätt när han attackerar frikyrkligt bistånd? Och hur ska man se på Immanuelskyrkans beslut om att viga samkönade par? Det är frågor som tas upp i det senaste, stundtals hätska, avsnittet av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 18:06, 14 okt 2022

Ordväxlingarna blir många i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Frågorna som tas upp är att M-profilen Hanif Bali gått till attack mot frikyrkligt bistånd samt Immanuelskyrkans beslut om att börja viga även samkönade par.

Sven Almkvist är starkt kritisk till Balis utspel.

– Hanif Bali är en viktig samhällsdebattör som många gånger har stuckit hål på politiska varbölder, men här är han fel ute, säger han.

Almkvist menar att frikyrkligt socialt missionsarbete är oerhört effektivt när det gäller att exempelvis sjukhusverksamhet i fattiga länder.

Även när det gäller Immanuelskyrkan i Örebro anser Sven Almkvist att man är fel ute.

– Är det Bibeln eller andra ting som ska vara vår överordnande auktoritet? frågar han sig retoriskt.

Han betonar att en församling är fri att ta vilka beslut den vill, men menar att det blir svårt att kalla sig bibeltrogen när man tar ett sådant beslut som Immanuelskyrkan har tagit.

Diskussionen kommer även in på bibeltolkning, och huruvida Bibelns ord om kvinnligt ledarskap gäller i dag.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00