Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

Har Hanif Bali rätt i sin frikyrkoattack?

Har Hanif Bali rätt när han attackerar frikyrkligt bistånd? Och hur ska man se på Immanuelskyrkans beslut om att viga samkönade par? Det är frågor som tas upp i det senaste, stundtals hätska, avsnittet av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 18:06, 14 okt 2022

Ordväxlingarna blir många i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Frågorna som tas upp är att M-profilen Hanif Bali gått till attack mot frikyrkligt bistånd samt Immanuelskyrkans beslut om att börja viga även samkönade par.

Sven Almkvist är starkt kritisk till Balis utspel.

– Hanif Bali är en viktig samhällsdebattör som många gånger har stuckit hål på politiska varbölder, men här är han fel ute, säger han.

Almkvist menar att frikyrkligt socialt missionsarbete är oerhört effektivt när det gäller att exempelvis sjukhusverksamhet i fattiga länder.

Även när det gäller Immanuelskyrkan i Örebro anser Sven Almkvist att man är fel ute.

– Är det Bibeln eller andra ting som ska vara vår överordnande auktoritet? frågar han sig retoriskt.

Han betonar att en församling är fri att ta vilka beslut den vill, men menar att det blir svårt att kalla sig bibeltrogen när man tar ett sådant beslut som Immanuelskyrkan har tagit.

Diskussionen kommer även in på bibeltolkning, och huruvida Bibelns ord om kvinnligt ledarskap gäller i dag.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00