Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

”Har fullt upp med två familjehemspojkar”

Skådespelarjobb är det ont om för den kristne skådespelaren Felix Engström just nu. Men han går inte sysslolös. Tillsammans med sin fru är han nämligen familjehem för två pojkar.

– Det blir mitt tips ifall någon känner sig manad, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:30, 21 aug 2020

Vad gör du i sommar?

– På grund av pandemin semestrar vi i närområdet, det vill säga i Stockholmsområdet. Vi letar upp badställen och bara njuter av att vara lediga.

Hur har coronakrisen påverkat dig som skådespelare?

– Som frilansande skådespelare blir ju redan få arbetstillfällen ännu färre. Då är det ju fantastiskt att jag och min fru också är familjehem, så det blir fullt upp ändå.

Har du några projekt på gång?

– Tyvärr så är det väldigt lite som händer för tillfället men jag fortsätter med att göra röstjobb som exempelvis Pokémon, Avalor och ljudbok.

– Sedan har vi som sagt fullt upp med våra två placeringar, två pojkar nyss fyllda sju och åtta så vi lider inte av arbetsbrist. Det finns ett stort behov av familjer som kan erbjuda ett funktionellt hem med en god grundsyn på relationen mellan vuxna och barn, så det blir mitt tips ifall någon känner sig manad.

Vilket är ditt bästa sommarminne?

– Jag minns med värme somrarna i Skåne hos min mormor, de var fina.

Vad gör du om du får en stund för dig själv?

– När jag kan lyssnar jag gärna på kristen undervisning eller Genesispodden på Spotify.

Vilket bibelord betyder extra mycket för dig just nu?

– Markus 4:9: ”Hör du som har öron att höra med.” Jag längtar efter att mina familjemedlemmar ska få höra Herrens röst. Det som är splittrat längtar efter att samlas igen.

Vilken bok läste du senast?

– För alldeles för länge sedan började jag på Alexander Solzjenitsyns I den första kretsen. Jag kom halvvägs innan vi tog emot våra killar, men det är stor och existentiell litteratur som jag föredrar även om jag är en långsam läsare.

Vart åker du helst på semester i Sverige?

– Jag åker gärna till Skåne om tillfälle ges, på grund av min uppväxt, men Gotland är inte heller dumt. Jag spelade sommarteater där en gång, det var mycket speciellt på ett bra sätt.

Vilken bön ligger på ditt hjärta just nu?

– Vi ber för att allt ska bli bra för våra pojkar en dag. Det skulle vara fantastiskt att få se dem växa upp till välmående och friska killar.

Film eller bok

Sjö eller hav

Sol eller skugga

Virka eller vandra

Morgonstund eller kvällssudd

Nöjespark eller park

Podd eller musik

Tält eller hotell

Glass eller grillat

Borta eller hemma

Regeringen – upp till bevis för arbetsro i skolan!

Ledare En offentlig debatt har uppstått kring lärarvikarien Hans som tvingades bort från sitt arbete för... tisdag 31/1 00:10

Vilka orsaker finns till att Adam måste vara en historisk person?

Teistisk evolution (del 3/7). Paulus utgår från att Adam var lika historisk och lika verklig som Abraham, Mose och Jesus. Det... tisdag 31/1 00:00

Antisemitism och vandalisering när Förintelsens offer hedrades

Helsingborg. Ett minnesmärke för Förintelsen, som finns i Helsingborg, utsattes under helgen för vandalisering.... måndag 30/1 19:00

Det står inte väl till med Sverige

Ledare ”Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.” Det... tisdag 31/1 00:00