Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Foto: Himlen TV7

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte välkommen i pojklaget där han växte upp i Egypten. Nu sprider Merzek Botros glädje med både evangelium och fotboll bland flyktingbarn i Irak.

– Vi visar barnen att det finns en framtid, säger han i tv-programmet Närbild.

Nyheter · Publicerad 12:00, 30 jan 2023

I samband med att Världen idag ger ut magasinet Närbild kommer tv-program som görs i samarbete med Himlen TV7. Det senaste Närbildsmagasinet hade temat ”Vision i mörka tider” och det är således också temat på de tre senaste Närbildsprogrammen.

I det sista av dessa tre program medverkar Merzek Botros, pastor i den arabiska församlingen i Sundbyberg. I programmet berättar han lite kort om uppväxten i Egypten, där han på grund av sin kristna tro inte fick spela i pojklaget, men han berättar framför allt om det hoppingivande arbete som han driver i dag. Det handlar om evangeliserande satellitsändningar som når miljontals människor i muslimvärden, om arbete bland flyktingar i Sverige och om arbete bland IS-offer och andra flyktingar i Irak.

När det gäller det sistnämnda berättar han om hur mötet med en liten pojke blev starten på ett fotbollsprojekt, och om den glädje som både han och barnen upplever på fotbollsplanen.

– Vi visar barnen att det finns en framtid, säger han.

När det gäller satellitsändningarna berättar han om möten med människor som, på osannolika platser i världen, känt igenom honom från tv-sändningarna. Det handlar om ett möte på en flygplats och ett samtal med en yazidisk man i en by i Irak.

I slutet av programmet handlar det om hur man som kristen kan nå muslimer i Sverige och hur den kristna tron kan vara ett hopp i ett land präglat av skjutningar och kriminalitet.

– Jag har döpt folk som varit med i IS. I dag är de [kristna] evangelister, säger Merzek Botros och menar att det finns hopp hur mörkt det än ser ut.

Intervjun med Merzek Botros finns att se på varldenidagplay.se och på Himlen TV7.

Jag har döpt folk som varit med i IS. I dag är de [kristna] evangelister.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10