Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Han kan bli ny ledare för Svenska Alliansmissionen

Församlingskonsulenten Ulf Häggqvist föreslås som ny missionsföreståndare för Svenska Alliansmissionen (SAM).

– Vi ser att Ulf har ett stort förtroende inom rörelsen och ett väl utvecklat kontaktnät med både SAM:s pastorer och församlingar, säger styrelsens ordförande, Björn Söderblom.

Nyheter · Publicerad 22:00, 7 dec 2020

Som Världen idag tidigare berättat avslutar Svenska Alliansmissionens nuvarande missionsföreståndare, Kjell Larsson, sin tjänst i juni 2021. Han har då varit föreståndare i tio år.

Arbetet med efterträdarfrågan har pågått i ett år och SAM-styrelsen har nu föreslagit Ulf Häggqvist som ny föreståndare. Förslaget har gått ut på remiss och församlingarna har möjlighet att yttra sig fram till slutet av januari. Ny missionsföreståndare väljs vid årskonferensen, som äger rum Kristi Himmelfärdshelgen 2021.

SAM-styrelsens ordförande, Björn Söderblom, säger att styrelsen är både glad och tacksam för att Ulf Häggqvist tackat ja till att föreslås bli missionsföreståndare.

– Vi ser att Ulf har ett stort förtroende inom rörelsen och ett väl utvecklat kontaktnät med både SAM:s pastorer och församlingar. Genom sina olika pastorstjänster i både mindre och större församlingar har han en gedigen kunskap om både SAM och SAU, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan sex år tillbaka arbetar Häggqvist som församlingskonsulent på SAM centralt. Han är 56 år och bor i Smörvik utanför Jönköping tillsammans med sin fru Helena.

Under hela sin uppväxt och större delen av sitt yrkesliv har Ulf verkat inom rörelsen. Han växte upp i Nässjö Alliansförsamling och från tidig ålder tog församlingens och SAU:s ungdomsverksamhet upp en stor del av hans fritid.

Under senare delen av 1980-talet gick Ulf pastorsutbildningen på Korteboskolan, Jönköping. Sedan dess har han varit pastor i flera församlingar, såväl på småländsk landsbygd och småstad som i Göteborgs förort.

På frågan varför Ulf har valt att ställa sig till förfogande svarar han:

– Jag har fått vara en del av den här rörelsen sedan jag var barn och känner en stor kärlek till den. I 25-årsåldern lovade jag både mig själv och Gud att i det här sammanhanget vill jag tjäna resten av mitt liv, i såväl med- som motgångar. Jag tror att SAM har något viktigt att bidra med i vår värld genom vårt Jesuscentrerade budskap och med vår längtan att som missionsrörelse få dela evangeliet med andra.

Jag tror att SAM har något viktigt att bidra med i vår värld genom vårt Jesuscentrerade budskap.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10