Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Anders Göranzon efterträder Anders Blåberg generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet. Foto: Matilda Göranzon

Han blir ny ledare för Svenska bibelsällskapet

– Jag hoppas att Bibeln ska få kunna vara en kompass som hjälper människor att ta ut färdriktningen för sina liv. Det säger Anders Göranzon, som tar över som ny generalsekreterare i Svenska bibelsällskapet efter Anders Blåberg.

Nyheter · Publicerad 19:00, 13 mar 2019

Anders Göranzon har sedan 1987 varit präst i Svenska kyrkan. Han har också arbetat som missionär i Sydafrika och undervisar sedan 2015 i predikokonst vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala.

– Att få leda arbetet med att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd ser jag som mycket viktigt i vår tid, när många saknar ett språk för sin andliga längtan, säger han i ett pressmeddelande.

– Det vore fantastiskt om den rikedom som finns gömd i Bibelns berättelser fick upptäckas av allt fler, och av människor i olika åldrar. Jag vet att detta är precis vad Bibelsällskapet arbetar med och jag vill gärna bidra in i detta.

Anders Göranzon beskriver det som lockande att arbeta i en verksamhet som både har en internationell profil och en ekumenisk bredd. Han tar över uppdraget efter Anders Blåberg och börjar den nya tjänsten i augusti.

Svenska bibelsällskapet är en ekumenisk, ideell förening vars uppdrag är att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd i Sverige och i andra länder.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...