Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Anders Göranzon efterträder Anders Blåberg generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet. Foto: Matilda Göranzon

Han blir ny ledare för Svenska bibelsällskapet

– Jag hoppas att Bibeln ska få kunna vara en kompass som hjälper människor att ta ut färdriktningen för sina liv. Det säger Anders Göranzon, som tar över som ny generalsekreterare i Svenska bibelsällskapet efter Anders Blåberg.

Nyheter · Publicerad 19:00, 13 mar 2019

Anders Göranzon har sedan 1987 varit präst i Svenska kyrkan. Han har också arbetat som missionär i Sydafrika och undervisar sedan 2015 i predikokonst vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala.

– Att få leda arbetet med att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd ser jag som mycket viktigt i vår tid, när många saknar ett språk för sin andliga längtan, säger han i ett pressmeddelande.

– Det vore fantastiskt om den rikedom som finns gömd i Bibelns berättelser fick upptäckas av allt fler, och av människor i olika åldrar. Jag vet att detta är precis vad Bibelsällskapet arbetar med och jag vill gärna bidra in i detta.

Anders Göranzon beskriver det som lockande att arbeta i en verksamhet som både har en internationell profil och en ekumenisk bredd. Han tar över uppdraget efter Anders Blåberg och börjar den nya tjänsten i augusti.

Svenska bibelsällskapet är en ekumenisk, ideell förening vars uppdrag är att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd i Sverige och i andra länder.

Israel är viktigare än Bibi Netanyahu

Israelkommentar Den intensiva debatten runt immunitetslagen är självklart inte oväntad. Det är också orsaken till att Netanyahu väntade med initiativet tills han...

Isländsk ESC-provokation skapar kritik

Det isländska bandet Hatari, som deltog i Eurovision, hade flera gånger blivit varnade för att utföra politiska provokationer i samband med...

Immunitetslagen central i koalitionsförhandlingarna

På onsdag om en vecka är det deadline för Benjamin Netanyahu att presentera sin nya regering. Men för närvarande går koalitions­förhandlingarna med...