Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Hade bisexuella känslor – fann frihet genom Guds ord

Under många år levde hon ut samkönade sexuella fantasier i sin inre värld och ansåg att kristna som talade om synd var kärlekslösa. I dag är Malin Fagerlinds erfarenhet att bekännelse till Guds ord är enda vägen till sann inre frid, vilket gör henne bedrövad över liberalteologins framfart i kristen förkunnelse om äktenskap och sexualitet.

– Det är kärlekslöst att inte tala om synd, säger hon till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 19:00, 1 jun 2023

Malin Fagerlind vill dela med sig av sin livsberättelse på grund av personlig erfarenhet av den frid som hon menar följer en helhjärtad bekännelse till Guds ord. Under många år levde hon i fantasier som handlade om samkönat sex, utan att förstå hur detta påverkade hennes relation med Jesus.

Malin växte upp i ett icke-troende hem, men hon fick kännedom om evangeliet genom en kristen kyrkas ungdomsverksamhet.

– När jag gick i sjuan beslutade jag mig för att följa Jesus, berättar hon.

Under 1980-talet besökte Malin högstadiediscon och hade en längtan efter att få bli älskad av en pojkvän, men under högstadietiden dök även andra känslor upp.

– Jag började känna sexuell attraktion och förälskelsekänslor för tjejer, men längtade samtidigt efter att få träffa den rätte mannen.

Hon visste det inte då, men faktum är att dessa samkönade sexuella känslor skulle leva vidare inom henne under lång tid framöver.

– Jag har aldrig varit tillsammans med en tjej rent fysiskt, men kände mig attraherad av tjejer och såg det som en krydda i tillvaron att leva ut dessa känslor inom mig. Jag förstod inte att det var fel, även fast det kändes fel, berättar Malin.

Trots dessa känslor valde Malin att leva med en man och fick, som hon säger, uppleva ”ren kärlek”. Hon blev medlem och ledare i en kristen kyrka, men lämnade under en tid församlingsgemenskapen. Under hela sin tid av frånvaro stod hon kvar som medlem, och efter ett tiotal år återvände hon till församlingens gemenskap.

– I efterhand kan jag se att Jesus var med och beskyddade mig under de åren då jag inte var med i kyrkan, till exempel från new age som jag tyckte kändes spännande. Jag började längta efter och be till Gud, men orkade då inte uttala Jesu namn. Det är en sådan kraft i namnet Jesus.

Våren 2010 inträffade något märkligt och starkt i den gospelkör Malin än i dag sjunger i.

– Gud kom och tronade på vår lovsång. Då började jag längta efter mer av Gud och på försommaren blev jag fylld av den helige Ande, utan att någon annan människa var inblandad. Jag kände mig ren och ville inte längre ha något orent sexuellt i mina tankar.

Sedan den dagen har hon upplevt frihet från de bisexuella tankarna.

Så vitt Malin kommer ihåg hörde hon aldrig någon kristen undervisning om äktenskap och sexualitet. I dag är hon oändligt tacksam till Jesus för friheten från de samkönade sexuella känslor som hade en betydande plats i hennes inre värld under närmare 25 års tid.

– Genom att läsa Guds ord fick jag vägledning, säger Malin och lyfter fram 1 Korinthier­brevet 6: 9-11.

Där står det: ”Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.”

Nyligen presenterade Evangeliska Frikyrkan (EFK) en rapport där en människas sexualitet antyds vara ”beständig”. Malin Fagerlind berättar att hon själv sett på kristna som säger att sexualitet utanför ett äktenskap mellan en kvinna och en man är synd, som kärlekslösa och dömande. Men hon bedrövas nu över kristen förkunnelse om bejakande snarare än bön med människor som på olika sätt kämpar med sexualiteten. Bejakande av sådant som enligt Bibeln är synd leder aldrig till äkta inre frid, betonar hon.

– Det är kärlekslöst att inte tala om synd. Bibeln är tydlig med att vi inte får ta bort något från Guds ord, då sviker man människor som är i samma situation som jag var i.

Bibeln är tydlig med att vi inte får ta bort något från Guds ord, då sviker man människor som är i samma situation som jag var i.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40