Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Guds rike i fokus på konferens i Stockholm

I helgen läggs grunden för ett strategiskt nätverkande i Kristi kropp i Sverige. Det hoppas arrangörerna av konferensen ”Uppdrag: Guds rike”, som äger rum i Stockholm den 3–4 december.

Nyheter · Publicerad 17:00, 2 dec 2021

Nätverkande, undervisning och seminarier blir det när det återkommande evenemanget ”Uppdrag: Guds rike” går av stapeln i helgen. Konferensen arrangeras av bland annat Svenska evangeliska alliansen, Apologia och Claphaminstitutet.

I våras hölls en liknande konferens digitalt, på grund av rådande coronaläge.

– Den senaste tidens coronarestriktioner har förstås ställt till det lite för oss, men mitt i allt är vi tacksamma för att vi den här gången kommer att kunna mötas på plats i Stockholm. Det är något särskilt att få komma samman fysiskt, säger konferensgeneralen Olof Edsinger i ett pressmeddelande.

Bland talarna finns bland annat den österrikiske bibelläraren Ewald Ring samt den brittiska apologeten Kristi Mair, som båda kommer att medverka via Zoom, på grund av coronasituationen.

Utöver de gemensamma samlingarna finns flera valbara seminarier under konferensdagarna, men också särskilda nätverksträffar, där engagerade kristna med olika professioner och intressen kan samlas. Nytt för i år är två olika nätverk för teologer respektive kristna företagare.

Sedan tidigare finns etablerade nätverk inom samhällspåverkan, apologetik, kristna naturvetare samt förkunnare.

– Tanken är att ”Uppdrag: Guds rike” ska innehålla något för alla, men ändå skapa möjlighet att gå på djupet i det som upplevs som särskilt angeläget. Vi tror och hoppas att konferensen ska betyda mycket för dem som är på plats, men också lägga grunden för ett fortsatt strategiskt nätverkande i Kristi kropp i Sverige, säger Olof Edsinger.

Vi tror och hoppas att konferensen ska betyda mycket för dem som är på plats, men också lägga grunden för ett fortsatt strategiskt nätverkande i Kristi kropp i Sverige.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00