Läsning

Guds ord var i fokus på Youth – många unga ville köpa bibel

"Det är skrivet" (It is written) var temat för årets Youth, vilket bokstavligt återspeglas i den stora försäljningen av biblar under konferensen.

Ovanligt många biblar såldes i samband med Youth 2023 på Livets Ord i Uppsala. Många yngre tonåringar tog fasta på konferensens tema, ”Det står skrivet”, och köpte studiebiblar i bokshopen.

Publicerad Uppdaterad

Under Livets Ords ungdomskonferens, Youth 2023, tidigare i höst såldes ovanligt många biblar. Ungdomsledaren Kenofi Terfa är tacksam och glad över det stora gensvaret på konferensens tema ”Det står skrivet”. Han berättar att många unga i 13–14-årsåldern köpte sina första egna studiebiblar.

– Det är fantastiskt roligt. Under gudstjänsterna tryckte vi mycket på att Bibeln är central för den kristna tron, säger han.

Kenofi Terfa

– Alla predikningar hade verkligen fokus på Guds ord och vi försökte göra det så tillgängligt som möjligt med olika bibelöversättningar i vår bokshop.

Över 60 studiebiblar och en hel del andra biblar såldes under konferensdagarna. Dessutom såldes många andaktsböcker och böcker om bibeln.

Terfa höll en predikan om att vi behöver släppa det ”skräp” vi håller i för att kunna ta emot sanningen som ska göra oss fria. Han betonade för ungdomarna att de inte ska bygga sin tro på ”konferenskänslor” utan på Guds ord.

Även de övriga talarna lyfte fram bibelordets betydelse i sin förkunnelse.

– Det är ett fantastiskt privilegium att få vara med om det här. Det förtroende vi har fått från Herren är inget vi tar för givet, brukar jag säga. Det är Herren som leder och banar väg, säger Kenofi Terfa.

Powered by Labrador CMS