Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Guds ord i centrum på inspirationsdag i Karlstad

Rotad för ett syfte. Det var rubriken på den inspirationsdag som Morgan Carlsson, ledare för Mission of Hope International, bjöd in till i Pingstkyrkan i Karlstad i lördags. Och möjlighet att inspireras fick verkligen de 150 deltagare som kommit från olika håll till Karlstad.

Nyheter · Publicerad 07:00, 15 apr 2022

Trots snöovädret som drabbat stora delar av landet var de tillresande, från bland annat Dalarna, Närke, Stockholm och Västergötland, flera än värmlänningarna själva denna dag. Konferensvärden Morgan Carlsson förklarade inledningsvis att temat för dagen, ”Rotad för ett syfte”, hämtats från Kolosserbrevet, där Paulus talar om att vara rotad i Kristus, utifrån den undervisning han förmedlat.

– Vi behöver komma tillbaka till rötterna i Guds ord i en tid som denna, konstaterade Carlsson innan man gick in i en timmes bön för olika områden.

I det första seminariet tog Morgan Carlsson åter upp betydelsen av att ha Guds ord som grund och han proklamerade att Ordet är något vi inte kan förhandla om. Han hävdade att enda vägen till att få del av den auktoritet som finns i Ordet, är att underordna sig det, och inte anpassa sig till vad omvärlden tycker.

– Ordet beskrivs i Bibeln som en avslöjande spegel, en försmältande eld, en slägga som krossar det hårda i oss, ett svärd som tränger igenom och ger kraft och auktoritet över fiendens lögner.

Tomas Höglund, pastor i Pingst Kumla, tog vid och hans ämne var ”En tro som håller hela livet”. Höglund tog några bibliska exempel på förutsättningar till detta som tacksamhet, glädje, att sätta Guds rike främst och att ha sin identitet i Kristus. Att livet också kan innehålla svåra prövningar gav han ett starkt exempel på från sitt eget liv. Mitt i nattsvart lidande och sorg fick han nåd och styrka som förde honom själv och hans närmaste ännu närmare Gud.

Värdpastorn Sam Wohlin talade i sitt seminarium om ”Passion för Guds rike”. När han som 16-åring förlorade sin pappa var det som om livet rasade ihop. Men mitt i sorgen drabbades han starkt av kallelsen från Gud och insåg att det fanns ett högre syfte med hans liv. Likt profeten Jeremia upplevde han att det brann en eld inom honom som han inte kunde stå emot.

– Det finns inte någon ursäkt till att inte leva helt till Guds ära, att aldrig ge upp eller slösa bort sitt liv, säger Sam Wohlin.

Kvällsmötet präglades av helig gudsnärvaro, kraft, glädje och tacksamhet inför Guds ansikte. Team Mattisson från Kumla – hela nio personer – stod för härlig, inspirerad lovsång. Morgan Carlsson talade ut sin tro på ett förvandlat Sverige och uppmuntrade till att koppla ihop med Guds Andes smörjelse, glädje, kraft och frihet. Många kom fram för förbön och Anden verkade starkt. Den sista kören om att vårt land ska bli helig mark levde kvar som en profetisk ton i vårt inre, när vi sedan gick ut i den kyliga aprilkvällen.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Bibeltro. Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg,... fredag 2/6 10:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10