Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Gud tog över bandy-arenan i Vänersborg

Lovsång, gudstjänster och seminarier från morgon till kväll blev det när församlingsnätverket New Wine inbjöd till sommarkonferens i Vänersborg, och från hela landet strömmade besökarna till. – Vi har bjudit in talare som betytt så mycket för vårt land, förklarade Hans Wolfbrandt, nationell ledare för New Wine, vid ett seminarium under konferensen.

Nyheter · Publicerad 16:49, 2 jul 2019

Normalt sett spelas det elitseriebandy i Arena Vänersborg, men under några sommardagar varje år, när New Wine förlägger sin sommarkonferens dit, tar Gud över i den väldiga arenan. Förra veckan var inget undantag. Intensiva dagar, fyllda av seminarium, workshops och möten samlade ett par tusen besökare under årets tema ”Församlingen – världens ljus”. Förhoppningen var att utrusta troende med mer frimodighet och inspiration till kreativitet i liv, tjänst och tillbedjan.

På talarlistan för konferensen fanns bland annat utländska talare som New Wines nationella ledare i England, Paul Harcourt, och amerikanska Streams Ministries ledare John E Thomas, men också svenska talare som Citykyrkan Stockholms föreståndare Paul Orlenius och New Wine Sveriges tidigare nationella ledare Kjell Axel Johansson.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....