Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Gröna Lunds skräckhus kritiseras: ”Ren satanism”

Halloween börjar närma sig och Gröna Lund lanserar årets skräcknyhet, Sekten. Attraktionen beskrivs som ”det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på”. Ett av inslagen är människooffer för att locka fram en demon. – Det är ren satanism de presenterar, säger Daniel Kanat, pastor i Inri Church.

Nyheter · Publicerad 08:00, 8 okt 2019

I det nya skräckhuset på Gröna Lund kan barn från 11 år (i vuxet sällskap) ta del av ”brutala riter”, där sektmedlemmarna brännmärks med sällskapets ockulta märke och tillber mörka makter. För att väcka upp demonen från underjorden krävs ”bestialiska ceremonier” med ”offerritualer där oskyldiga människor och deras själar offras”, skriver nöjesparken på sin hemsida.

– Sekten kommer att ligga högst upp på skräckskalan och blir utan tvekan det läskigaste skräckhus vi någonsin skapat, säger Gröna Lunds vd, Magnus Widell i ett pressmeddelande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00