Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Gotlandsinvasion exempel i rysk tv

Ett exempel på ett snabbt ryskt övertagande av Baltikum, med hjälp av att placera ut luftvärn och sjömålsrobotar på Gotland, presenterades i måndags i rysk tv. Medan presentatören beskrev saken som en västländsk fantasi, menar en svensk krigsexpert annorlunda.

Nyheter · Publicerad 20:00, 11 dec 2021

Aftonbladet berättar om hur en rysk före detta officer ritade en ring runt Gotland, i programmet ”60 minuter”, som sändes i måndagskväll på den stora statliga ryska tv-kanalen ”Ryssland-1”.

Igor Korotjenko, som tidigare arbetade i den ryska generalstaben och numera verkar som försvarsanalytiker, beskrev hur Ryssland, genom att placera robotar på Gotland, skulle kunna upprätta en icke-flygzon, i samband med ett övertagande av de baltiska staternas huvudstäder medelst trupper från Kaliningrad och Belarus.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00