Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Kryssningsfartyget Silja Symphoni fylls med kristen sång och musik i oktober i stället för i mars. Foto: Tallink-Silja Line

Gospelkryssning på Östersjön skjuts upp

Århundradets första gospelkryssning med Tallink-Silja Line mellan Stockholm och Helsingfors som skulle skett i mars skjuts upp till i höst. Anledningen är pandemin.

Nyheter · Publicerad 10:00, 2 feb 2022

Tanken var att kryssningsfartyget Silja Symphoni skulle fyllas med kristen sång och musik hela färden tur och retur över Östersjön en helg i början av mars. Men rådande läge, med restriktioner och ovisshet över hur pandemin ska utvecklas, ställer till det. Nu har arrangörerna, i samråd med Tallink-Silja Line, bestämt sig för att flytta hela arrangemanget till oktober.

– Det känns förstås inte bra. Men vi var tvungna att fatta ett beslut. Restriktioner och rädsla hindrar oss från att köra nu, säger Lars ”Tarzan” Gustavsson, som är en av arrangörerna.

– Vi vet inte hur läget är i mars. Men osäkerheten gjorde att beslutet blev att flytta hela kryssningen, fortsätter han.

Nytt datum för Gospelkryssningen blir den 7–9 oktober. Programmet då blir detsamma som det skulle ha varit i mars: stora och små konserter, körsång och allsång, allt med kristna förtecken. Välkända kristna artister som exempelvis Per-Erik Hallin, Frank Ådahl, Salt, Gladys Del Pilar och Putte Nelsson finns med ombord och bjuder på pärlor ur den kristna musikskatten.

– Alla artister fattar problematiken med pandemin. Så det är faktiskt ingen som hoppar av på grund av detta. Arrangemanget kommer att se precis likadant ut som det skulle ha gjort nu i mars, avslutar Lars ”Tarzan” Gustavsson.

Fysikpriset till forskare i Lund

Vetenskap. Anne L’Huillier, fransksvenska verksam vid Lunds universitet, tilldelas årets Nobelpris i fysik.... tisdag 3/10 19:00

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00