Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Gospelkör berörde Talangjuryn med sång om Jesus

När Göteborgskören Solid gospel tävlade i TV4:s program Talang i fredags, sjöng de om Jesu uppståndelse, och blev lovordade av en tårögd jury. – Ni berörde mig, sade LaGaylia Frazier och snyftade.

Nyheter · Publicerad 16:40, 21 jan 2020

När två av körens medlemmar presenterade kören för tv-publiken, före själva framträdandet, sade en av dem med glimten i ögat att ”på något sätt måste ju målet vara att göra Bard kristen”.

Oavsett vad den välkände och skäggige jurymedlemmen Alexander Bard tänkte om detta uttalande, såg han i alla fall både tagen och lycklig ut när han nickandes och med glansiga ögon lyssnade och tittade på körsången.

Och trots att kören sjöng ”Han är inte död. Gråt inte!” så var det just det som jurymedlemmen LaGaylia Frazier började göra, då en tår syntes ha runnit hela vägen ner till läpparna.  

Den 20 sångare starka, och uttalat kristna, kören hade inte några klassiska gospelkåpor på sig, och beskrev sig själva som en blandning av lärare, poliser och politiker som sjunger en solid gospel med en ”bredd mellan soft och köttigt”. 

Det mjuka sättet märktes i inledningen av framträdandet, då kören sjöng stämningsfullt och försiktigt om att Jesus ”göt sitt blod för mina överträdelser”, ”och genom hans sår är vi helade”. 

Därefter sjöng kören med ett starkare spektrum av stämmor och med knivskarp tonprecision: ”Han är inte död! Gråt inte! Torka dina ögon!”

Efter framträdandet var det idel uppspelta lovord från tre av de fyra jurymedlemmarna, medan David Batra behöll sitt lugn. 

– Det är så här det ska vara! Det här är riktig skandinavisk gospelkör! Jag älskar det här! började Alexander Bard. 

– Jag kände att jag vaknade till liv! sade han också.

LaGaylia Frazier fick först inte fram några ord, eftersom hon hade så mycket gråt kvar i halsen, men uttryckte sedan det som redan var uppenbart, nämligen att kören hade berört henne, vilket hon tackade hjärtligt för.

– Ni sjunger från så djupt i hjärtat, sade hon och snyftade. 

Bianca Ingrosso, å sin sida, som under framträdandet sågs sitta med munnen öppen som av fascination, förklarade att hon hade haft gåshud genom hela numret. 

Efter fyra tydliga ja-röster från juryn kunde kören till sist jubla över att de hade gått vidare i tävlingen. 

Jag kände att jag vaknade till liv.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00