Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Glädje och tårta när kyrkor öppnade efter restriktionerna

Glädjen var påtaglig när landets kyrkor i söndags firade gudstjänst för första gången sedan restriktionerna lyftes bort.

”I dag firar vi att restriktionerna är upphävda, med tårta och fika på riktigt!” skriver Pingst Umeå på Facebook.

Nyheter · Publicerad 15:52, 14 feb 2022

Pingstkyrkan i Jönköping inbjöd i söndags till en gudstjänst som blev välbesökt, präglad av tacksamhet och fylld av lovsång.

– Att vi nu äntligen får mötas till gudstjänst på det här sättet igen är stort. Bara det att vi äntligen får bjuda fram människor till förbön i kyrkan igen. Och att få dela gemenskapen kring borden vid kyrkkaffet efteråt så här vår första söndag i frihet, det känns verkligen fantastiskt, säger föreståndaren Marcus Ardenfors till Världen idag.

Längtan efter att förenas i tillbedjan och lovsång, lyssna till Guds ord och möta gamla och nya vänner över en kopp kaffe sammanfattar gudstjänsten på Kristet Center Örebro i söndags. Samtalen vid borden höll på in på eftermiddagen och glädjen att mötas igen utan begränsningar var påtaglig.

Korskyrkan i Uppsala körde för sista gången enligt upplägget två söndagsgudstjänster. Båda samlingarna i söndags var välbesökta jämfört med hur det varit innan restriktionerna släpptes.

I Pingstkyrkan i Umeå firade man med tårta och i Storkyrkan i Stockholm var det fullt av folk i bänkraderna.

I Kungsportskyrkan i Huskvarna hade 220 personer samlats till gudstjänst. Den inleddes med sången ”House Of The Lord”, som handlar om glädjen av att få vara i Guds hus. Sången satte tonen för resten av gudstjänsten.

– Gud är alltid värdig att lovsjungas i livets olika situationer, låt oss söka oss tillbaka till Guds hus för att verkligen tillbe honom tillsammans, sade pastorn Hans Jansson i sin predikan.

Även på Livets Ord i Uppsala rådde glädje.

”Den där obeskrivliga glädjen av att Ä N T L I G E N träffas i kyrkan utan restriktioner!”, skriver församlingen på sin Facebooksida.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00