Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Glädje och öppenhet när Teen Street är tillbaka

Efter två somrar med nationella tonårsläger under pandemiåren hålls missionsorganisationen OM:s Teen Street återigen i europeisk skala, just nu i Nederländerna.

– Det är lite kosläppskänsla i mitt hjärta, säger den svenske OM-ledaren Isak Nilsson, som är på plats.

Nyheter · Publicerad 19:00, 4 aug 2022

Medan det återkommande internationella tonårslägret bara brukade hållas på ett ställe i Europa före pandemin, med flera tusen deltagare, hålls Teen Street i år på två ställen i Europa, där deltagarna från de olika länderna åker till det ena eller andra platsen.

Den här veckan pågår Teen Street i Nederländerna, dit alltså bland annat de svenska deltagarna har åkt, varpå Teen Street sedan hålls i Spanien nästa vecka, med en annan uppsättning deltagare.

På båda orterna är det en begränsning på cirka tusen deltagare, och organisationens förhoppning är att den något mindre skalan ska leda till större närhet till tonåringarna liksom större engagemang hos dem.

– Teen Street-känslan är densamma, konstaterar Isak Nilsson, som själv varit med sedan tonåren och nu är inne på sitt tolfte år på europeiska Teen Street.

Även upplägget, med fokus på smågrupper, Guds ord och att dela med sig av sin tro, är detsamma, där stora möten med lovsång och undervisning blandas med träffar i grupper om fem-sju tonåringar plus en vuxen ledare – samt med allt från sportaktiviteter till gatuevangelisation.

Bland årets cirka 60 svenska deltagare är ett 40-tal tonåringar, bland dem 16-årige Elliot Rommel från småländska Aneby som hoppas att lägret ska stärka honom i hans kristna tro.

Det bästa hittills på lägret, tycker han är lovsångsmötena på kvällen och morgonmötena med undervisning, men även gemenskapen.

– Alla är så öppna och det är en väldigt trevlig känsla, säger han.

Vad verkar Gud göra på Teen Street?

– Gud ger glädje. Alla är så glada, jag har inte sett en arg människa på hela veckan, säger Elliot Rommel.

Gud ger glädje. Alla är så glada, jag har inte sett en arg människa på hela veckan.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10