Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

Glädje och öppenhet när Teen Street är tillbaka

Efter två somrar med nationella tonårsläger under pandemiåren hålls missionsorganisationen OM:s Teen Street återigen i europeisk skala, just nu i Nederländerna.

– Det är lite kosläppskänsla i mitt hjärta, säger den svenske OM-ledaren Isak Nilsson, som är på plats.

Nyheter · Publicerad 19:00, 4 aug 2022

Medan det återkommande internationella tonårslägret bara brukade hållas på ett ställe i Europa före pandemin, med flera tusen deltagare, hålls Teen Street i år på två ställen i Europa, där deltagarna från de olika länderna åker till det ena eller andra platsen.

Den här veckan pågår Teen Street i Nederländerna, dit alltså bland annat de svenska deltagarna har åkt, varpå Teen Street sedan hålls i Spanien nästa vecka, med en annan uppsättning deltagare.

På båda orterna är det en begränsning på cirka tusen deltagare, och organisationens förhoppning är att den något mindre skalan ska leda till större närhet till tonåringarna liksom större engagemang hos dem.

– Teen Street-känslan är densamma, konstaterar Isak Nilsson, som själv varit med sedan tonåren och nu är inne på sitt tolfte år på europeiska Teen Street.

Även upplägget, med fokus på smågrupper, Guds ord och att dela med sig av sin tro, är detsamma, där stora möten med lovsång och undervisning blandas med träffar i grupper om fem-sju tonåringar plus en vuxen ledare – samt med allt från sportaktiviteter till gatuevangelisation.

Bland årets cirka 60 svenska deltagare är ett 40-tal tonåringar, bland dem 16-årige Elliot Rommel från småländska Aneby som hoppas att lägret ska stärka honom i hans kristna tro.

Det bästa hittills på lägret, tycker han är lovsångsmötena på kvällen och morgonmötena med undervisning, men även gemenskapen.

– Alla är så öppna och det är en väldigt trevlig känsla, säger han.

Vad verkar Gud göra på Teen Street?

– Gud ger glädje. Alla är så glada, jag har inte sett en arg människa på hela veckan, säger Elliot Rommel.

Gud ger glädje. Alla är så glada, jag har inte sett en arg människa på hela veckan.

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier