Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Vad branden i Ansgariikyrkan berodde på är oklart. Foto: Mikael Good

Gammal station ersätter nedbrunnen kyrka i Jönköping

I augusti totalförstördes Ansgariikyrkan i Jönköping vid en brand. Nu ska en ny byggnad uppföras på tomten. Det blir den gamla järnvägsstationen i Växjö som monteras ner för att flyttas och bli kyrkolokal, något som tidningen Sändaren var först med att rapportera.

Nyheter · Publicerad 18:00, 3 mar 2022

Det var en glad församling som i söndags tog beslutet att bygga upp sin kyrka igen. Det blir en något oväntad och tillfällig lösning. Järnvägsstationen i Växjö ska monteras ner och bli en kyrka med gudstjänstlokal, mötesrum och lokaler för församlingens scoutverksamhet. Totalt räknar församlingen med att detta kommer att kosta mellan sex och sju miljoner kronor.

Den gamla stationen är en modulbyggnad och församlingen hoppas kunna inviga sina nya lokaler redan den 2 oktober i år. Men den nya kyrkan ses som en tillfällig lösning.

– Vi söker ett tillfälligt bygglov på tio år. Hur en permanent lösning ska se ut får vi nu tid att diskutera, säger församlingens ordförande Lennart Bergström till Sändaren.

Nu tillsätts en grupp i församlingen som tillsammans med andra församlingar inom Equmenia och Svenska Alliansmissionen i trakten kommer att fortsätta samtalen om framtiden.

Kyrkobranden i Jönköping

• Natten till den 3 augusti 2021 började det brinna i Ansgariikyrkan i Jönköping. Branden var så omfattande att byggnaden inte gick att rädda.

• Under hösten revs kyrkoruinerna.

• Brandorsaken är fortfarande oklar och utredningen är nedlagd.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10