Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Vad branden i Ansgariikyrkan berodde på är oklart. Foto: Mikael Good

Gammal station ersätter nedbrunnen kyrka i Jönköping

I augusti totalförstördes Ansgariikyrkan i Jönköping vid en brand. Nu ska en ny byggnad uppföras på tomten. Det blir den gamla järnvägsstationen i Växjö som monteras ner för att flyttas och bli kyrkolokal, något som tidningen Sändaren var först med att rapportera.

Nyheter · Publicerad 18:00, 3 mar 2022

Det var en glad församling som i söndags tog beslutet att bygga upp sin kyrka igen. Det blir en något oväntad och tillfällig lösning. Järnvägsstationen i Växjö ska monteras ner och bli en kyrka med gudstjänstlokal, mötesrum och lokaler för församlingens scoutverksamhet. Totalt räknar församlingen med att detta kommer att kosta mellan sex och sju miljoner kronor.

Den gamla stationen är en modulbyggnad och församlingen hoppas kunna inviga sina nya lokaler redan den 2 oktober i år. Men den nya kyrkan ses som en tillfällig lösning.

– Vi söker ett tillfälligt bygglov på tio år. Hur en permanent lösning ska se ut får vi nu tid att diskutera, säger församlingens ordförande Lennart Bergström till Sändaren.

Nu tillsätts en grupp i församlingen som tillsammans med andra församlingar inom Equmenia och Svenska Alliansmissionen i trakten kommer att fortsätta samtalen om framtiden.

Kyrkobranden i Jönköping

• Natten till den 3 augusti 2021 började det brinna i Ansgariikyrkan i Jönköping. Branden var så omfattande att byggnaden inte gick att rädda.

• Under hösten revs kyrkoruinerna.

• Brandorsaken är fortfarande oklar och utredningen är nedlagd.

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10