Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Fullt Jesusfokus när Borås bjöds på rockigt väckelsemöte

De drygt 80 personerna som kom till ölhallen Pumphuset i centrala Borås fick inte bara ta del av rockig musik, utan även av starka vittnesbörd.

– Vi gör detta för att vi tror på Jesus Kristus som vår frälsare, sade Erik Tilling gitarrist i All for The King.

Nyheter · Publicerad 10:00, 19 okt 2022

Konserten var en del av ”Metal Prayer Day” som arrangerades av föreningen Metal Sanctuary. I publiken fanns bikers, hårdrockare, före detta kriminella, musiker och missionärer. Personer som varit kristna länge blandades med personer utan någon kristen tro. Det gemensamma för alla som var på plats var musikintresset och längtan efter mer av Gud.

Kvällen började med att bandet All for The King från Jönköping ställde sig på scen. Ricard Hulteke, sångare i bandet låg hemma sjuk i influensa, och hade kvällen till ära ersatts av en stor gosekanin.

– Många artister kör singback men vi gör tvärt om, vi kompar en inspelad sång helt enkelt, sade Erik Tilling gitarrist i bandet.

Trots avsaknaden av en fysisk sångare genomförde bandet en stabil spelning och publiken var nöjd med det de fick.

Efter en kort paus var det dags för bandet Larm att ställa sig på scenen. Bandet består av Simon Ådahl, Örjan Almgren, Anders Mossberg, Danne Tibell, Andy Nordlander och Johnny Lennartsson. Kvällen till ära var de förstärkta med rapartisen Puma som gästade på två låtar.

Med sina Jesuscentrerade låtar och sina starka vittnesbörd som pekar på Jesus var Larms spelning mer som ett rockigt väckelsemöte än en rockkonsert. Publiken blev berörda och vittnade om en stark Gudsnärvaro under spelningen.

– Det finns en Gud som är på riktigt och det är ingen religion, sade Simon Ådahl

Rapartisten Puma från Göteborg bjöd på sin rap-version av sången ”Larm”. När sången klingat av delade hon med sig av sitt starka vittnesbörd om hur hon tack vare Jesus blivit fri från ett självdestruktivt liv i kriminalitet och droger.

Larm bjöd på klassiska låtar som ”Maktfaktor”, ”Jag vill ge dig en blomma” och ”Jag längtar efter dig”, i den sistnämnda låten bjöds publiken in till allsång och det var nästan som om taket på Pumphuset lyfte.

Larms sista låt var ”Jag tänker be för Sverige” och Puma klev åter upp på scenen. Hennes rappande enades med Simon Ådahls körsång och låten blev till en bön för landet.

– Jag ber för Borås, jag ber för väckelse i den här staden, sade Simon Ådahl i slutet av låten.

Han avslutade sedan kvällen med att välsigna alla som var på plats.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10