Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Kristna hjälporganisation Samaritan's Purse som drivs av Franklin Graham har nu satt upp ett fältsjukhus i norra Italien. Foto: Claudio Furlan/AP/TT

Franklin Grahams organisation skickade fältsjukhus till Italien

Den kristna hjälporganisationen Samaritan’s Purse, som drivs av amerikanske predikanten Franklin Graham, gör nu insatser i Italien som lider svårt av coronaviruset. – Vi vill dela Guds kärlek med dem som lider, säger Franklin Graham.

Nyheter · Publicerad 17:21, 24 mar 2020

Samaritan’s Purse har nyligen satt upp ett fältsjukhus med 68 bäddar utanför Milano i norra Italien för att vårda personer som drabbats allvarligt av coronavoruset. Smittan har slagit extremt hårt mot landet, sjukhusen är sedan länge överbelagda och behoven är enormt stora. 

– Situationen i Italien är desperat, säger Franklin Graham enligt Christian Post. 

– Sjukhusen är överfulla och människor dör. Vi är kallade att vara ett svar på svåra platser. Därför är vårt team av specialister på katastrofhjälp vid frontlinjen och ger livräddande behandling och delar Guds kärlek.

Förutom fältsjukhus och medicinsk personal har man också fraktat stora mängder vårdutrustning till Italien. Franklin Graham betonar att organisationen alltid svarar ”i Jesu namn”.

– Vi går till Italiens folk som lider och dör, för att vårda dem, älska dem och berätta om Guds son Jesus Kristus.

Enligt de ansvariga för hjälpinsatsen på plats i Italien har man mötts med tacksamhet och tårar från italienarna.

– De har känt sig övergivna, de har känt hopplöshet. De har sökt ett mirakel och är oerhört tacksamma att vi är här och att vi är beredda att kämpa tillsammans med dem, säger Kelly Suter på Samaritan’s Purse, enligt Christian Post.

Kyrkan kan inte försvara den fria aborten

Ledare Grunden för den kristna inställningen i abortfrågan är den skapelsesyn och människosyn som... lördag 4/4 00:00

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Ledare Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin... torsdag 2/4 00:00

Mediaprofil misstror Skolverket

Värdestrid. PJ Anders Linder, chefredaktör för samhällsmagasinet Axess, var en av dem som reagerade när... lördag 4/4 13:50