Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Evangelisten Franklin Graham höll ett tal i Florida i måndags där han bland annat stod upp för vikten av bibeltrohet. Foto: Jessie Wardarski/AP/TT

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg, och lyfte samtidigt upp vikten av att vara trogen Bibeln.

– Be inte om ursäkt för evangeliet. Förkunna det bara, bara predika det, sade han vid talet.

Nyheter · Publicerad 10:00, 2 jun 2023

Det var ett rakt och tydligt budskap som evangelisten Franklin Graham framförde i samband med ett tal i Florida under måndagen. Bland annat varnade han kristen media och den bredare kristna världen för en dyster framtid.

– Det kommer en storm och vi behöver alla vara förberedda, sade han vid talet, något som bland annat Fox News rapporterar om.

Vid talet sade han också att ”varje demon från helvetet släppts lös” inom dagens kultur.

– Världen har försämrats så snabbt. Vi får inte bli lurade. Vi behöver göra oss redo och förberedda, sade han.

Franklin Graham höll sitt tal vid ett konvent i Florida som National Religious Broadcasters höll och som samlar kristna tv- och filmmedier i USA som arbetar för att sprida evangeliet om Jesus i olika elektroniska kanaler.

Bland annat varnade han för att stora företag vill tysta kristna.

– Vi lever i en cancelkultur och [stora företag] vill förstöra kristna organisationer. De vill få oss att hålla tyst. De vill inte höra någonting från oss, sade han och menade att de som inte ”talar om synd” eller ”predikar evangeliet” inte har något att oroa sig för.

– Men om du försöker förkunna evangeliet, då kommer de försöka att tysta dig.

Men Franklin Graham uppmanade åhörarna att inte vara tysta om sanningen.

– Vi kan inte backa, vi kan inte retirera. Be inte om ursäkt för evangeliet. Förkunna det bara, bara predika det.

Under talet i Florida stod Graham även upp för bibeltrohet och vikten av sådan i kommande stormar. Han varnade också för att hbtq-agendan är den som i dag leder attackerna inom kulturen.

– Jag älskar dem tillräckligt för att försöka varna dem att deras [sätt att leva] är en synd, sade han, och tog upp att många i dag försöker mjuka upp det kristna budskapet för att hålla en vänligare ton mot alla grupper av människor.

– Säg bara som det är. Predika – backa inte, gör inga ursäkter, sade han.

Vi kan inte backa, vi kan inte retirera

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40