Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Franklin Graham. Foto: AP/TT

Franklin Graham: ”Be med mig för de sörjande”

Ett nödhjälpsteam har skickats ut från Billy Grahams organisation, då kyrkor och lokala enheter sluter upp för att hjälpa myndigheterna efter de två dödsskjutningarna. Även privatpersoner har gjort stora insatser. Glen Oakley ses som hjälte då han, med risk för sitt liv, räddade flera barn i lördagens attentat i El Paso, Texas.

Nyheter · Publicerad 09:59, 6 aug 2019

Dödsskjutningen på en stormarknad i El Paso tog 20 människors liv och skadade ytterligare 26 personer. Mitt i kaoset befann sig Glen Oakly i en närliggande butik när han hörde flera skott gå av, berättar han för den kristna nyhetskanalen CBN.

Han försökte ta sig ut och sprang mot en parkering för att ta skydd. På vägen dit såg han flera ensamma barn som verkade skrämda och vilsna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...