Israel

Franklin Graham bad för Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu leder Israel i en kristid och är i behov av kristnas förböner, betonar evangelisten Franklin Graham.

Evangelisten Franklin Graham var förra veckan i Israel och bad med Benjamin Netanyahu. USA-predikanten menar att det är av stor vikt att kristna omsluter den israeliske premiärministern i sina böner.

– Han står i den svåraste tiden sedan nationen Israels födelse, säger Graham till Christian Post.

Publicerad Uppdaterad

USA-evangelisten Franklin Graham, välkänd son till den legendariske världsevangelisten Billy Graham, reste nyligen till Israel för att besöka flera av de kibbutzer som Hamas attackerade den 7 oktober.

Under sitt besök i Israel mötte Graham även premiärminister Benjamin Netanyahu, som han bad tillsammans med. I ett uttalande till Christian Post säger Graham att det var ett ”privilegium” för honom att få träffa Netanyahu samt betonar behovet av förbön för den israeliske premiärministern som nu leder landet i en kristid.

– Han [Netanyahu] står i den svåraste tiden sedan nationen Israels födelse. 1 200 dödade människor, fler än 240 män, kvinnor och barn tagna som gisslan och många skadade i Hamas attack, säger den amerikanske evangelisten till tidningen.

Den amerikanske evangelisten Franklin Graham bad tillsammans med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Graham, som leder den humanitära organisationen Samaritans Purse samt evangelisationsorganisationen Billy Graham Evangelistic Association, berättar om sina möten med människor från drabbade kibbutzer, alldeles intill gränsen till Gaza.

– När jag pratade med en kvinna vars man togs som gisslan, då blev hjärtesorgen överväldigande. Be för gisslan och deras familjer, be för premiärminister Netanyahu och be för freden i Jerusalem, uppmanar Franklin Graham som på sitt X-konto delar flera bilder från sitt besök i Israel.

– Det finns ett oräkneligt antal berättelser om sorg, hjärtesorg, skräck och trauma, fortsätter Graham.

Christian Post uppger att Samaritans Purse, efter Hamas terrorattack, bidragit med ett katastrofhjälpsteam och samarbetar med ett 50-tal kyrkor i Israel samt i Gaza. Franklin Grahams organisation stödjer även kristna kyrkor som förser palestinier med mat och läkemedel.

Samaritans Purse har därtill bidragit med 21 nya ambulanser till den israeliska räddningstjänsten Magen David Adom, på grund av att många tidigare ambulanser förstörts av Hamas, uppger Christian Post.

Powered by Labrador CMS