Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Frågesport ska väcka ungas bibelintresse

Bibeln står i fokus i frågesportstävlingen ”Bible Tournament” som kommer sändas av TBN Nordic under årets Nyhemsvecka. Med den live-sända tävlingen vill arrangörerna för Nyhem Ung engagera ett stort antal ungdomar under sommarens konferens.

Nyheter · Publicerad 07:00, 29 maj 2020

Sommarkonferensernas arrangörer står inför en stor utmaning: att samla och engagera folk trots stängda tält och hallar, med hjälp av endast skärmar. Bland det redan massiva utbudet av tv-serier och realityshower krävs nya strategier för att nå fram. I samarbete med Nyhem Ung ska tv-kanalen TBN Nordic livesända bibeltävlingen ”Bible Tournament”, som en del av årets Nyhemsvecka.

– Det känns som ett roligt komplement till vad vi annars brukar göra under konferensen, säger Ghazal Zekavat, projektledare för bibeltävlingen.

Tanken på ett frågesportprogram med Bibeln som utgångspunkt fanns hos producenterna redan tidigare. I och med coronautbrottet och omställningen av årets sommarkonferens har nu TBN-studion i Stockaryd inretts för inspelningen av ett första pilotprogram.

Under Nyhemsveckan sänds tävlingen live från studion, men utöver de lag som befinner sig i studion tävlar också lag från andra delar av landet över videolänk.

– Om man i församlingen har livestream-teknik kan ungdomsgruppen koppla upp sig. Men vi vill också uppmuntra enskilda individer att koppla upp sig och tävla, säger Ghazal Zekavat.

Utifrån den feedback som pilotprogrammet genererat förstår man att det finns intresse; redan nu har flera lag anmält sig till tävlingen. Lagen består av tre personer och sista anmälan är den 31 maj.

– Det finns nyfikenhet och intresse. Man tycker att det är ett bra program utifrån målet att väcka ungdomars intresse för Bibeln, säger Ghazal Zekavat.

Om man i församlingen har livestream-teknik kan ungdomsgruppen koppla upp sig. Men vi vill också uppmuntra enskilda individer att koppla upp sig och tävla

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40