Israel

Fotbollslag gratulerade nioårig gisslan på hans födelsedag

Hapoel Beer-Sheva är ett av de bättre fotbollslagen i den högsta israeliska ligan.

Ohad Munder är en stor supporter till det israeliska fotbollslaget Hapoel Beer Sheva FC. När pojken tvingades fira sin nioårsdag i fångenskap hos Hamas fick han en hälsning från lagets spelare. I slutet av november släpptes Ohad fri och kunde återförenas med sin pappa i Israel.

Publicerad Uppdaterad

Ohad Munder är ett av de israeliska barn som Hamas tog som gisslan och förde till Gaza vid terroristattacken den 7 oktober. Ohad tvingades tillbringa sin nioårsdag i fångenskap hos terrorister i Gaza.

I samband med Ohads nioårsdag fick spelarna i pojkens favoritfotbollslag kännedom om att en av deras unga supportrar var tillfångatagen av Hamas. Spelarna spelade då in hälsningar som, via en annan i gisslan som fick se dem på Hamasfångvaktares tv, nådde fram till den unge pojken.

Ohad Munder (9) i militärhelikopter på väg till Israel.
Nioårige Ohad (t h med glasögon) fick åka tillbaka till Israel i en israelisk militärhelikopter då han blivit fri från Hamas i Gaza.



I slutet av november släpptes Ohad fri och fördes tillbaka till Israel. I en video på Instagramkontot Jewishpridealways skildras ögonblicket när den unge pojken, ledsagad av en kvinnlig IDF-soldat, kommer till en korridor och springer rakt in i sin pappas famn.

Efteråt har Ohad berättat hur hälsningarna från fotbollsidolerna hjälpte honom att hålla modet och hoppet uppe under den svåra tiden i Hamas fångenskap. I ett videoklipp på Jewishpridealways visas hur flera av spelarna i Hapoel Beet Sheva överraskade Ohad genom att besöka honom på sjukhuset, kort efter att han släppts fri från Gaza och återvänt till Israel.

Hapoel Beer Sheba FC har varit aktiva i att stödja familjer som drabbats av terrorattackerna den 7 oktober. Klubben har organiserat aktiviteter för barn i terrordrabbade områden i syfte att hjälpa dem återfinna livsglädje, uppger I24 News.

Glädjen var stor när Ohad Monder kunde återförenas med sin pappa, bror och andra familjemedlemmar.
Powered by Labrador CMS