Israel

Fotbollslag gratulerade nioårig gisslan på hans födelsedag

Hapoel Beer-Sheva är ett av de bättre fotbollslagen i den högsta israeliska ligan.
Hapoel Beer-Sheva är ett av de bättre fotbollslagen i den högsta israeliska ligan.

Ohad Munder är en stor supporter till det israeliska fotbollslaget Hapoel Beer Sheva FC. När pojken tvingades fira sin nioårsdag i fångenskap hos Hamas fick han en hälsning från lagets spelare. I slutet av november släpptes Ohad fri och kunde återförenas med sin pappa i Israel.

Publicerad Uppdaterad

Ohad Munder är ett av de israeliska barn som Hamas tog som gisslan och förde till Gaza vid terroristattacken den 7 oktober. Ohad tvingades tillbringa sin nioårsdag i fångenskap hos terrorister i Gaza.

I samband med Ohads nioårsdag fick spelarna i pojkens favoritfotbollslag kännedom om att en av deras unga supportrar var tillfångatagen av Hamas. Spelarna spelade då in hälsningar som, via en annan i gisslan som fick se dem på Hamasfångvaktares tv, nådde fram till den unge pojken.

Ohad Munder (9) i militärhelikopter på väg till Israel.
Nioårige Ohad (t h med glasögon) fick åka tillbaka till Israel i en israelisk militärhelikopter då han blivit fri från Hamas i Gaza.I slutet av november släpptes Ohad fri och fördes tillbaka till Israel. I en video på Instagramkontot Jewishpridealways skildras ögonblicket när den unge pojken, ledsagad av en kvinnlig IDF-soldat, kommer till en korridor och springer rakt in i sin pappas famn.

Efteråt har Ohad berättat hur hälsningarna från fotbollsidolerna hjälpte honom att hålla modet och hoppet uppe under den svåra tiden i Hamas fångenskap. I ett videoklipp på Jewishpridealways visas hur flera av spelarna i Hapoel Beet Sheva överraskade Ohad genom att besöka honom på sjukhuset, kort efter att han släppts fri från Gaza och återvänt till Israel.

Hapoel Beer Sheba FC har varit aktiva i att stödja familjer som drabbats av terrorattackerna den 7 oktober. Klubben har organiserat aktiviteter för barn i terrordrabbade områden i syfte att hjälpa dem återfinna livsglädje, uppger I24 News.

Glädjen var stor när Ohad Monder kunde återförenas med sin pappa, bror och andra familjemedlemmar.
Glädjen var stor när Ohad Monder kunde återförenas med sin pappa, bror och andra familjemedlemmar.
Powered by Labrador CMS