Nyheter

Förvirrande besked när fler än åtta deltagare kan förbjudas

Statsminister Stefan Löfven (S) vill sätta stopp för stora folksamlingar. Foto: Regeringen/TT
Foto: Istock
STOCKHOLM 2020-11-16Socialminister Lena Hallengren (S) håller en digital pressträff i Rosenbad. Taket för allmänna sammankomster sänks till max åtta personer. De nya restriktionerna träder i kraft den 24 november och ska gälla i fyra veckor, meddelar regeringen.Foto: Regeringen / Handout / kod 10500**OBLIGATORISK BYLINE: Regeringen / ****Endast för redaktionell användning. Bilden kommer från en extern källa och distribueras i sin ursprungliga form som en service till våra abonnenter** Foto: Regeringen

På måndagen kom regeringen med ett förslag om förbud att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Det kan dock vara tillåtet att samla fler om man har sittande publik. Direktiv från länsstyrelserna kan samtidigt upphäva detta undantag.

Publicerad Uppdaterad

Som Världen idag tidigare rapporterat är regeringen oroad över den ökade smittspridningen och att många inte tar smittrisken på allvar. Därför ska nu offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med fler än åtta personer förbjudas, enligt en promemoria från regeringen på måndagen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS